Dyskusja: PS3 "Jailbreak"
Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.12.2010, 19:33   #3
mig25
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 23.09.2010
mig25 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez StoQ Podgląd Wiadomości
Witam.. Mam taki problem.. Zbudowałem PsgrooPIC według ILLNESS ten 28PIN NOLVP. Dlatego tak bo programowałem nie ART2003 tylko oryginalnym Microchipowym PICKIT2. Podczas wgrywania bootloadera nie było tam okienka do ustawiania wartości kwarca, ani nie zaznaczyłem opcji USE LVP ani /MCLR.

Wgrałem bootloadera MCHPUSB_BOOTLOADER programem PICKIT2 Programmer.

Ok teraz zbudowałem tego PsgrooPIC według jej schematu. Użyłem kwarca 8Mhz i 2 kondzie 22nf. Podłączam do portu USB (windows 7 Home Premium 64BIT) i wyskakuje mi Nie rozpoznano urządzenia USB (Unknown Device). No ok. teraz klikam w menedżerze urządzeń na ten nieznany i daje Aktualizuj sterownik. Daję żeby wybrać sterownik z lokalizacji. Wybieram lokalizację gdzie rozpakowałem PDFUSB i daje ok. I wyskakuje "System windows ustalił że oprogramowanie sterownika dla tego urządzenia jest aktualne". I ciągle jest unknown device
Co mogę zrobić źle?
Ta zworka na pin 17-19 ma być podłączona jak pierwszy raz podłączam czy jak?

Help programował ktoś to PICKIT2 i wie co zrobić? ART2003 za chiny nie chce u mnie działać!!
Jesli nie ma w programie zmiany parametrów (przede wszystkim kwarca) , to zmień w układzie kwarc na 12MHz ,bo taki jest domyslny w bootloaderze Illnessa ,albo użyj tego z załącznika (zmieniłem kwarc na 8MHz ,LVP i MCLRE wyłączone).
Dołączone pliki
File Type: zip bootloader.zip (2.3 KB, 33 oglądane)
mig25 jest offline   Odpowiedz cytując ten post