Cytat:
Napisany przez StoQ
Witam.. Mam taki problem.. Zbudowałem PsgrooPIC według ILLNESS ten 28PIN NOLVP. Dlatego tak bo programowałem nie ART2003 tylko oryginalnym Microchipowym PICKIT2. Podczas wgrywania bootloadera nie było tam okienka do ustawiania wartości kwarca, ani nie zaznaczyłem opcji USE LVP ani /MCLR.
Help programował ktoś to PICKIT2 i wie co zrobić? ART2003 za chiny nie chce u mnie działać!!
|
Siemka
PICKIT2 nie używałem ale mogę ci pomóc ,zainstaluj WinPic800 i ustaw go tak jak gdybyś miał zamiar nim programować.
Czyli wybierz Mikrochip jaki masz z menu ,potem wybierz Bootloader który chcesz wgrać ,następnie kliknij przycisk "
Ustawieni" ten który znajduje zię zaraz nad okienkiem i wejdziesz w ustawienia HEX-Bootloadera powybieraj tak jak ci jest to potrzebne czyli oscylator itd.
Następnie w menu
Plik wybierz
Zapisz jako daj jakąś nazwę i masz gotowy Bootloader , zapisany z nowymi ustawieniami.
Możeszgo teraz wgrać tym PICKIT2.
Powodzenia i daj znać czy pomogło.
No widzę ze sobie dałeś rady ,ale przyda się innym jak by potrzebowali to WinPic800 jest do wszystkiego przydatny można go używać właśnie do konwersowania HEX-ów.