Witam
Wiem, że to ciut lamerskie, ale mam pewien problem z zadankiem, toteż może ktoś nakieruje me myślenie na właściwe tory

Zadanko wygląda tak:
Cytat:
Otrzymałeś polecenie od przełożonego skonfigurowania poczty elektronicznej dla jednego z pracowników (Pana Jana Nowaka) na jego komputerze Windows XP "Nowak" oraz na serwerze Windows Server 2003 "Glasgow" (na którym Pan Nowak korzysta z usługi terminalowej) w taki sposób, aby:
1) mógł ze swojej poczty elektronicznej korzystać w obu systemach w sposób w pełni zsynchronizowany,
2) poczta przychodząca z adresu mailowego biuro@mojafirma.pl była automatycznie umieszczana w katalogu "Biuro", a poczta przychodząca o zawierająca w temacie wyrażenie "zlecenie" w katalogu "Zlecenia",
3) mógł podczas tworzenia wiadomości wybrać alternatywne (dodatkowe) dane nadawcy, dzięki czemu odbiorca wiadomości jako nadawcę wiadomości widziałby wtedy: "Mojafirma Sp. z o.o. <biuro@mojafirma.pl>",
|
I teraz tak - z punktu pierwszego wynika, iż powinienem Outlooka skonfigurować na IMAPie, jednak nie pasuje to do punktu drugiego w tym momencie - bo outlookowe filtry działają tylko dla poczty skonfigurowanej na pop3.
Co do podpunktu 3, próbowałem różnych kombinacji, jednak nic mi z tego nie wyszło
Z góry zaznaczam, że wolałbym jakieś przydatne wskazówki, niż kompletne rozwiązanie zadania.
Liczę na Waszą pomoc

Pozdrawiam
Stanley