Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.12.2010, 13:43   #1
kilerfcb
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.12.2010
kilerfcb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagrywaniem/odtwarzaniem DVD9

Od razu przejde do rzeczy. Mam naped LG GH22NS50. Caly czas korzystalem z plyt DVD5, nagrywalem bezproblemowo i bylem zadowolony. Jezeli chodzi o plyty DVD9 to tym napedem nie nagrywalem na takich nosnikach. Jedynie to odtwarzalem takie plyty i nie mialem z tym nigdy problemu.

Jednak od jakiegos czasu mam pare rzeczy na komputerze ktore nie mieszcza sie na standardowej plycye DVD5, wiec postanowilem kupic plyty dwuwarstwowe. (konwersja z DVD9 na DVD5 nie wchodzi w gre)

Dotychczas korzystalem z plyt Platinium. Uznalem ze skoro nosniki DVD5 tej firmy spisywaly sie bez zarzutu to DVD9 tej marki rowniez nie beda sprawiac problemu.

Mianowicie.. zabieram sie do nagrywania, robie wszystko jak zawsze. Ustawiam predkosc nagrywania na 4x. Nagrywa sie nagrywa czekam i czekam az proces dobiega konca. Po zakonczeniu nagrywania odpalam plytke w napedzie i 5 na 7 plyt jest zrabana.. np

Nagralem jakies dane to strasznie muli plytke, wolno czyta, naped wyje i mnie szlak trafia

W przypadku filmu to leci chwile i po chwili zarywa, scina itd i znowu normalnie, a po chwil ponownie zwiechy itd

No jest plus taki ze 2 plyty z 7 nagranych odtwarzaja poprawnie wszystko. (Moze nie jakos super szybko ale jak juz sie odtworzy plyta to np mozna spokojnie obejrzec film)

Pytanie wiec moje ? W czym moze tkwic problem ? Cos robie nie tak ? (korzystam z Nero) Kiepskie plyty ? Kiepski naped ? Albo plyty DVD DL maja jakies tajemnice ktorych nie znam ?
kilerfcb jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online