Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.12.2010, 15:51   #109
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou
Ale napisał "A więc czy ja spędzam cały dzień online? Czy mam normalne życie? Dlaczego prawie zawsze jestem online? Czy mam czas na inne rzeczy?" Nie uważam, że popełniłem duży błąd.
Po pierwsze to są pytania, po drugie dlaczego nie wkleiłeś odpowiedzi?

Cytat:
A więc czy ja spędzam cały dzień online? Czy mam normalne życie? Dlaczego prawie zawsze jestem online? Czy mam czas na inne rzeczy?
Spędzam przy komputerze dużo czasu. To fakt. Po pierwsze ***8211; jestem geekiem. Komputerem interesuję się od kiedy pojawił się on w moim domu, a to wczesne lata 80te. I ***8211; rodzice i siostra mi świadkiem ***8211; wszelkie sposoby odciągnięcia mnie od niego na dłuższa metę nie działały. I nie działają.
Cytat:
[...]
Kolejna sprawa to czas. No cóż ***8211; jak duża część osób pracuję przy komputerze. Non stop. Jako account wyjeżdżałem częściej do klientów, teraz jestem prawie cały czas online. Co więcej, moje stanowisko przewiduje zagłębianie się w sprawy internetowych społeczności, szczególnie Facebooka. Więc bycie tam jest dla mnie zupełnie naturalne***8230;
Co więcej, mój komunikator obsługuje Facebook Chat, więc nawet gdy mam zamkniętą przeglądarkę pokazuję się online. A gdy jest ona otwarta? Może dla niektórych z Was to niespodzianka, ale uwaga ***8211; przeglądarki mają teraz KARTY! Można spokojnie mieć otwartego Facebooka w innej karcie i raz na jakiś czas na niego się przełączać Mam też podpięte pod Facebooka inne serwisy ***8211; więc gdy ***8220;polubię***8221; jakiś film na Youtube, ten automatycznie pojawia się na Facebooku.
Ale KIEDY? No cóż. Jedni wychodzą na papierosa, inni spędzają ponad godzinę na firmowym lunchu. Ja co jakiś czas zaglądam na Facebooka. Wolę chyba ten nałóg Więcej o tym napiszę w drugiej części.
[...]
Cytat:
Czyżby? "jak to możliwe że spędzam przy Facebooku tyle czasu, a później na to że spędzając bardziej piszę niż czytam"
To, że dużo pisze nie znaczy, że pisze co robi itp. W dalszej części tekstu wyjaśnia co konkretnie wrzuca na FB.

Cytat:
Fakt, pisze że nie pisze , że chodzi do kibla, ale jeśli ktoś popełnia 10+ wpisów dziennie, to tak sobie pomyślałem
Co to jest 10 rzeczy? Zauważ, że on nie wkleja tekstów co robi a po prostu dzieli się ciekawymi znaleziskami.
U nas na forum też jest taka "tablica" - zwie się "Wyczytane usłyszane obejrzane wiadomości"

Cytat:
Napisany przez Jarson
FB ma to samo - głowy odpowiedzialne za jego rozwój celowo dodają pewne narzędzia i naciskają na działalność użytkowników w pewnym, określonym kierunku, dążąc do wytworzenia w użytkownikach określonego habitusu. Zajmuje się technikami perswazji i manipulacji (w tym socjomanipulacji) od wielu lat i zapewniam Cię, że to nie jest czcze gadanie.
Ale ja to wiem Wszystkie gry, strony o produktach mają na celu budowanie marki, wyciąganie informacji o nas itp itd. To jest druga strona medalu.

Cytat:
że serwisy społecznościowe mają też sporo dobrych stron, choć tacy "geecy" (jakby bycie geekiem miało jakiś związek z uzależnieniem od komputera) jak pan M. G. są najlepszym przykładem na to, że o wypaczenie nietrudno...
"Geek (z ang. dziwak/świr), gik - człowiek, który dąży do pogłębiania swojej wiedzy i umiejętności w jakiejś dziedzinie w stopniu daleko wykraczającym poza zwykłe hobby."