Cytat:
Zaden powazny developer nie bedzie wydawal gier na platforme niezunifikowana - pierdyliard telefonow i kazdy o innych parametrach sprzetowych, wiec bez gwarancji ze produkt bedzie dzialal ZAWSZE plynnie. Android Market to jak na razie, z calym szacunkiem dla tego systemu ktory uwazam za fajny choc wymagajacy dopracowania, smiech na sali. A 200 000 aplikacji w App Store ze wsparciem EA, CAPCOM, KONAMI czy GAMELOFT to jak na razie argument nie do zniszczenia...
|
Wejdź sobie do Android Market i zobacz co oferuje a dopiero potem wypowiadaj się na ten temat. Fakt, rewelacji wśród gier nie widzę ale jest sporo ciekawych.
Jeśli chodzi o pisanie gier pod urządzenia zunifikowane a nie zunifikowane cóż, nie wiem czy kiedyś programowałeś ale można przecież napisać w grze jakie min. wymagana są. Po uruchomieniu gry dodatkowo sprawdzać z jakim telefonem mamy do czynienia i wyświetlić info, że gra może działać wolniej jeśli hw jest słaby.
Co do przyszłości androida czy wp7 to daje im bardzo duże szanse, szczególnie WP7 jako systemu prostego, intuicyjnego. On odbierze użytkowników iOSa. Bardziej wymagające osoby zostaną pewnie przy Androidzie.
Co do gier na komórkach. Nie twierdzę, że non stop gram, ale czasami fajnie jest mieć coś ciekawego co umili czas np w podróży. Gry się przydają ale nie one są dla mnie najważniejsze. Telefon to dla mnie przenośne centrum multimedialno-komunikacyjne.