Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.12.2010, 22:43   #2179
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Dzięki za te wszystkie rady. Ostatecznie, w sposób raczej niepodobny do mnie, zdecydowałem się na szybki zakup i kupiłem ten używany SX 1. Za 900 zł w komplecie z pokrowcem, kartą 16GB i czymś tam jeszcze (plus oczywiście wszystko, co w komplecie przy kupnie). Wahałem się jeszcze dzisiaj pomiędzy Sony HX1, który wyjątkowo odpowiada mi pod względem ergonomii (SX1 kupiłem ostatecznie trochę w ciemno, bo nigdzie nie udało mi się go obejrzeć na żywo, ale przeglądając sporo filmików i porównując do SX20/30, które miałem w rękach wydaje mi się, że powinno być dobrze), ale ostatecznie przy bezpośrednim porównaniu zdjęć, zdecydowałem się na SX1.

Czy to wybór trafny się okaże, ale ponieważ przykładowe zdjęcia na internecie mi odpowiadają, funkcjonalność też wydaje się bardzo dobra, a zakup traktuję trochę przejściowo (chyba, że wyjątkowo mi się aparat spodoba), na zasadzie, że teraz i tak nie ma nic, co odpowiadałoby mi bardziej, a może w kolejnej serii aparatów coś się takiego znajdzie (np. spodziewałbym się dość szybko następcy HX1, który jest już na rynku całkiem długo i w którym może być poprawionych kilka rzeczy, które nie do końca odpowiadały mi teraz), to mam nadzieję, że rozczarowany nie będę.

Niewykluczone, że w najbliższym czasie uda mi się wybrać na kilka dni w góry, to od razu bym go sobie dokładnie przetestował. Jeśli nie, to i w mieście się na jakąś małą wycieczkę wybiorę, żeby zobaczyć, co można tym robić. Ewentualne efekty swoich eksperymentów przy okazji umieszczę.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post