Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.01.2011, 13:24   #588
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Nie śledzę tego tematu zbyt dokładnie, jednakże przeglądając jedną z "publicznych skrzynek" znalazłem takowego maila:

Cytat:
Jestescie wszyscy oszukiwani kazdego dnia. Kosciól odbil bardzo daleko od nauk Jezusa Chrystusa, nie ma juz nic wspólnego z BOGIEM i Pismem Swietym. Nikt z was nie jest ochrzczony. Jezus Chrystus dzieci nie chrzcil. Ratujecie sie póki macie czas.

Watykan zabrania mówic "Jahwe" Papiez Benedykt XVI zmienil imie Boga.

Koniec z Jahwe i Jehowa. Papiez zdecydowal sie zmienic imie Boga. Od teraz ksieza podczas mszy musza uzywac imienia Adonai, co po hebrajsku znaczy Pan - donosi "Tygodnik Powszechny". Wszystko, dlatego, ze Watykan uznal - po wielu latach - ze trzeba przychylic sie do hebrajskiej tradycji, mówiacej, ze imienia Boga wymawiac nie mozna.

1. Jedynym posrednikiem miedzy Bogiem a ludzmi jest Jezus Chrystus.

List do Tymoteusza 2:5, Biblia Tysiaclecia

"(5) Albowiem jeden jest Bóg, jeden tez posrednik miedzy Bogiem a ludzmi, czlowiek, Chrystus Jezus, (1

A wiec, po co modlic sie do Matki Boskiej czy wszystkich swietych?

2. Imie Boga JAHWE ma sie swiecic.

(Ew. Mateusza 6:9, Biblia Tysiaclecia)

(9) Ojcze nasz, który jestes w niebie, niech sie swieci imie Twoje!

3. Biskup powinien miec zone.

(2) Biskup, wiec powinien byc nienaganny, maz jednej zony, trzezwy, rozsadny, przyzwoity, goscinny, sposobny do nauczania.

4. Trzeba czcic dzien ukrzyzowania Jezusa Chrystusa.

(1 list do Koryntian 11:24, Biblia Tysiaclecia)

(24) i dzieki uczyniwszy polamal i rzekl: To jest Cialo moje za was [wydane]. Czyncie to na moja pamiatke!

A my chodzimy swiecic swieconke. Wszyscy zapomnielismy, co dla nas zrobil.

5. Teraz najlepsze. Oltarz.

(Ks. Wyjscia 20:25, Biblia Tysiaclecia)

25) A jesli uczynisz Mi oltarz z kamieni, to nie buduj go z kamieni ciosowych, bo zbezczescisz go, gdy przylozysz do niego swoje dluto.

(Ksiega Wyjscia 20:26, Biblia Tysiaclecia).

(26) Nie bedziesz wstepowal po stopniach do mojego oltarza, zeby sie nie odkryla nagosc twoja. Dalej Ksiega Wyjscia (23) Nie bedziecie sporzadzac obok Mnie bozków ze srebra ani bozków ze zlota nie bedziecie sobie czynic. (Ks. Wyjscia 20:23, Biblia Tysiaclecia)

Kazdy z nas wie, jak wyglada oltarz w kosciele. Oj, Oj sciagamy na siebie gniew Boga JAHWE.
Ks. Kaplanska

(4) Nie zwracajcie sie do bozków. Nie czyncie sobie bogów z lanego metalu. Ja jestem Pan, Bóg wasz!

Na kazdej wsi stoi Bozek z plastiku, betonu, drewna lub metalu. Jakas tam mala swiatynka.

6. Glówne cechy bestii, narzedzia szatana.

(4) A Niewiasta byla odziana w purpure i szkarlat, cala zdobna w zloto, drogi kamien i perly, miala w swej rece zloty puchar pelen obrzydliwosci i brudów swego nierzadu. Kazdy z was wie, kto nosi takie kolory.(Apokalipsa (Objawienie) 17:4, Biblia Tysiaclecia).

(9) Tu trzeba zrozumienia, o majacy madrosc! Siedem glów to jest siedem gór tam, gdzie siedzi na nich Niewiasta. (Apokalipsa (Objawienie) 17:1-18, Biblia Tysiaclecia).

Rzym miesci sie na siedmiu wzgórzach. A co jest w Rzymie?

Tego jest cala masa w Pismie swietym.

Ludu mój, wyjdzcie z niej, byscie nie mieli udzialu w jej grzechach i zadnej z jej plag nie poniesli: (Apokalipsa (Objawienie) 18:4, Biblia Tysiaclecia)

Napisalem to, abyscie wiedzieli. Aby pózniej nie bylo gadania, a ja nie wiedzialem! Teraz juz wiesz.

Szatan przesunal lekko wszystkie swieta i nakazy Boga. Zmienil imie Jahwe na pan Bóg. I teraz, nikt juz z powodu tradycji nie swieci zadnych swiat nakazanych przez JAHWE. Sam mam sprany mózg przez lata i myle sie piszac Bóg a nie JAHWE.

Teraz, nie ma, co sie dziwic, ze nasze modlitwy nie sa wysluchiwane. Bo kierujemy je pod zlym adresem. Do tego mamy rzady, wojsko, podatki, ustawy, przepisy. Wystarczajaco zniewolimy sami siebie. Szatan juz nie musi nic dokladac.
powiedzcie, skąd oni się biorą ...
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post