Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.01.2011, 02:54   #387
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pali
100% racji, ale podobno można osiągnąć jakąś równowagę pomiędzy tymi dwoma sprzecznymi wektorami: populizmem a działaniem racjonalnym.
U nas mam wrażenie opozycja i rząd jadą w tym samym kierunku.
Trzeba tylko ludzi którzy chcą coś zmienić a nie takich którzy chcą jak najdłużej ssać poselski fotel.

Cytat:
Napisany przez pali
Aha, to daję Tobie tekst 160 stron i wstawiaj tam sobie spacje ręcznie Jak mówi Reetou trzeba makro/skrypt, w Wordzie zapewne ten VisualBasic(?).
TeX/LaTeX jest moim zdaniem fajny, bo "twarda spacja" nie jest żadnym cudacznym znakiem, tylko zwykłym widocznym znakiem ze zbioru ASCII/Unicode - jak wszystkie inne znaki.
Tak trzeba pisać skrypt jednak OO.org ma API dla kilku języków programowania: JAVA, C++, Pajton i StarBasic(jakaś odmiana VB?). Jeśli ktoś zna choćby takiego C++ to może sobie z dokumentem robić co tylko chce - kwestia zapoznania się z API. Jeśli potrafisz złożyć dokument w tex/latex to z pisaniem "dodatków" pod OO.org nie będziesz miał większych problemów

Cytat:
Napisany przez patrix
Tak, podliczając osobno wrażenia to nie robi, zsumuj sobie większą ilość opłat
Nie no wiem tylko...co mnie to obchodzi? Co to obchodzi przeciętnego klienta?
Znając życie Orange sobie to w jakiś "sprytny" sposób odbije

Wiesz mam telefon w erze już 5-6 rok. Jak dotąd praktycznie się na nich nie zawiodłem, panel iBOKu na www mają świetny, przy kontakcie z BOKiem przez telefon zawsze miałem pozytywne wrażenia. Jedyny minus Ery to moim zdaniem pakiety danych. Naliczanie co 50KB to średniowiecze....W praktyce jeśli połączę się, wyślę/odbiorę 10KB i się rozłączę to i tak mam naliczone po 50KB za odbiór wysyłkę

Cytat:
Napisany przez Reetou
Ostatnie, ale Jarson dobrze gada (dać mu wódki ). A do tego dojdzie jeszcze jeden czynnik z czym się nawet przedstawiciele niektórych producentów wcale nie kryją: to nie będzie 1%, tylko więcej. Bo materiały do produkcji wzrosną o 1%, bo prąd poleci do góry, bo transport także itd. itp. Dodatkowo podwyżka podatku jest doskonałą przykrywką do podwyżki marż producenta, o czym bez ogródek powiedział przedstawiciel Samsunga bodajże. Przykładzik z życia - dzisiaj w piekarni za zdziwieniem zobaczyłem wyższe ceny na pieczywo. Ze zdziwieniem, bo coś mi się kołatało po głowie, że na pieczywo to akurat VAT zmalał z 7 na 5%. Zapytana o podwyżkę sprzedawczyni powiedziała oczywiście, że powinienem wiedzieć o podwyżkach VAT od 01.01. Można? Można...

Więc spodziewajmy się wzrostów na poziomie kilku punktów procentowych raczej.
Święta racja. Realne podwyżki będą o wiele większe bo każdy z "węzłów pokarmowych" dodatkowo podwyższy ceny.