Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.01.2011, 01:17   #24
Gadzina18
Forumator

Data rejestracji: 27.08.2004
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
OVH robi IMO bardzo nieładne numery. Kupujesz domenę na rok i serwer na trzy lata. Co roku przysyłają link do odnowienia - domeny RAZEM z serwerem. Nie da się z tego linku odnowić samej domeny. I tak ktoś nieostrożny płaci 3x za serwer.
Miałem u nich serwer dedykowany przez rok, jako, że nie potrzebuję aż takiej kontroli nad serwerem, zdecydowałem się na serwer wirtualny. Od razu rzuciło mi się w oczy to, do kiedy serwer jest ważny - wykupiłem go parę dni temu na rok, jednak ta data jest przekreślona.. Na dole wpisana jest data ważności domeny. Uznałem to za błąd, a tu proszę... Dzięki za informację... Przy ewentualnym odnawianiu usług na pewno będę wiedział jak z nimi rozmawiać. Swoją drogą bardzo nieładne zagranie z ich strony, jak widać nie może być idealnie, a za idealną do tej pory uważałem ich ofertę - solidnie i tanio...

Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
chciałem sobie pocztę podpiąć pod GMaila - Google Apps
Też zamierzam to zrobić, jednak jest darmowa alternatywa - prokonto.pl. Która z ofert jest lepsza? Generalnie prokonto chyba wygląda lepiej... Za google apps płaci się 40 Euro za użytkownika tak?