Cytat:
|
Napisany przez M@X
andy - kolejny raz bzdury piszesz. Produkty firm konkurencyjnych nie sa porownywalne z Apple, tylko wiele gorsze.
|
Na jakiej podstawie to twierdzisz? Już nie raz w tym wątku pokazywałem Ci że nie masz racji, podawałem konkretne argumenty.
Jeżeli uważasz inaczej to to udowodnij.
Cytat:
|
Chodzi tu o stabilnosc, szybkosc dzialania i prostote uzytkowania, ktora w przeciwienstwie do Windows i Android nawrt laikowi nie sprawi problemu.
|
Stabilność i szybkość działania jest na innych systemach, na innych platformach. W dodatku to nie inne firmy mają pierwsze miejsce pod względem ilości dziur.
Jeśli chodzi o prostotę to wypróbuj sobie WP7.
Cytat:
|
Produkty sa kastrowane? Jasne ze tak. Nie moze zaden element zachwiac plynnej i idealnej architektury "skrojonej na miare".
|
Ty w to wierzysz czy tylko przeklepujesz cytaty innych ? Apple wcale nie ma idealnej architektury, bo coś takiego nie istnieje. W dodatku Apple to składak jak każdy inny PC z tym wyjątkiem, że za składaka od Apple płacisz o wiele wiele więcej $.
Cytat:
|
Jak mowi Jonny Ive - gdy cos nie jest absolutnie niezbedne, to nie jest w ogole potrzebne...
|
Co za bzdury.
Cytat:
|
Pokaz mi producenta telefonow komorkowych ktory zagwarantuje mi ze za 2 lata bede mogl wgrac na moj telefon najnowszego wtedy Androida.
|
W przypadku telefonów jest LOGICZNE, że po dwóch latach nie wgrasz nowego systemu. Nowy system jest pisany już na nowocześniejszą platformę. Zresztą czy możesz wgrać najnowszego iOSa na iP 3G i będziesz cieszył się wszystkimi nowinkami, system będzie chodził tak idealnie jak na najnowszym iP - NIE.
Cytat:
|
Oczywiscie oficjalnie, a nie przez kombinacje wymyslone przez pryszczatych nastolatkow myslacych ze sa fajni naruszajac licencje...
|
Może przez pryszczatych, może nie. Jednak w przypadku Androida licencja nie jest naruszona bo android to system o otwartym kodzie.
Cytat:
|
Co do modelu biznesowego opartego na "haraczu" odprowadzanego przez producentow gier dla producentow konsol to znowu sie mylisz - model ten stosuje zarowno Sony jak i Nintendo. Podobnie zreszta jak Microsoft i Apple, bo to uczciwy uklad - inaczej developerzy musieliby wydawac gry na PC, gdzie prawie wszyscy gry sciagaja.
|
Tylko zobacz sobie ile kosztuje PS3 a ile kosztować powinno. Sony sprzedaje je po kosztach tak aby trzepać kasę na innych usługach.
Apple nie dość, że sprzedaje sprzęt po cenie z kosmosu to jeszcze doi klientów na dodatkowych gadżetach które powinny być wbudowane.
Cytat:
|
A jesli to kogos obchodzi, to moj iPhone 3G S kosztowal 2 300 PLN. W tej cenie chodzil wtedy model 16 GB, a mnie udalo sie kupic za tyle wersje 32 GB.
|
Kiedy to było? I czy kupiłeś nówkę z salony czy z drugiej ręki?
Cytat:
|
Napisany przez Berion
Każda firma ma swoich fanboy'ów. Ba, nawet każdy klub piłkarski mimo iż tak się już ich nie nazywa... 
|
Święta racja. Max jest przykładem fanboja Apple
Cytat:
|
Napisany przez sorbus
Andy wiesz ze Apple nie lubie, ale jeżeli ludzie chcą kupować ich wyroby i płacić 4 tys za telefon to nic nam do tego. Takie są prawa rynku. I trzeba Apple chwalić za to że doskonale się na nim potrafi odnaleźć. Nie sztuka coś zrobić, trzeba to jeszcze dobrze zareklamować i sprzedać.
|
Pisałem wiele razy i powtórzę jeszcze raz. Nie uważam sprzętu Apple za coś złego i nie mam nic do ich użytkowników(tych normalnych). Jednak szlag mnie trafia jak ktoś nazywa ich produkty idealnymi i najlepszymi. To jest nieprawda.
Cytat:
|
Napisany przez demek
ale niech mi nie wciskaja na sile, ze ich produkt jest NAJ
i nic wiecej
|
Dokładnie. Niech przestaną wciskać bzdury, że ich system jest super bezpieczny, że na niego nie ma wirusów, że sprzęt jest idealny i nigdy się nie psuje, że system jest niewieszalny itp. itd.
Cytat:
|
Gadzina - Android to system z perspektywami. Przypomina mi iPS 2.x. Ma ogromne mozliwosci by stac sie najlepszym, choc jeszcze dluga droga przed nim do pokonania.
|
Możliwościami ten system bije twojego iOSa na łopatki już teraz.
Co do WP7 to MS poszedł torem Apple, system dla osób które lubią "prostotę" dzięki czemu wygryzie w dużym stopniu Apple. Oczywiście fanboje zostaną dalej przy swoim
Cytat:
|
Napisany przez pali
Od 60 minut uczę się tego Ruby.
I już widzę, że apache+php= WON
A tak sobie wyczytałem, że twórcy Ruby lubią Mac OS X, to w zasadzie jego prymarne środowisko  Masz Maca, to masz od razu Ruby.
Widzę, że to co iM@X w kółko powtarza o prostocie: jest w tym języku. I racja!
Kupiłem już sobie płytę pod nowego PC, ale.. nie wiem czy resztę dokupię.
|
Wszystko zależy co chcesz napisać, do czego soft ma służyć. Czasami lepszym wyjściem jest napisanie appki w Javie, innym razem lepiej posiedzieć przy C++ a jeszcze innym np. w Pythonie.
Pisanie, że jeden język jest lepszy od drugiego to taka sama bzdura jak pisanie, że Apple produkuje najlepszy soft na świecie