Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.01.2011, 20:30   #11
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
pali,
mało kto tutaj czepia się OS'a (a przynajmniej nie ja) sam pisałem, że mógłbym się z nim na głębszym poziomie zapoznać.
Natomiast sprzęt (cena, jakość _tego_czego_nie_widać_ ), na którym ten OS stoi to już inna bajka...
Ano, ciekaw byłbym argumentacji kogoś, kto chciałby udowodnić że Windows jest lepszym OS od Mac OS X
Albo jakiś Ubuntu czy nawet Debian - jako uniwersalna stacja robocza, do programowania ale i pitolenia głupot, fejsbuków, gadulców itd itp.
Czyli co, każdy tutaj zgadza się, że Apple ma obecnie najlepszy na świecie OS?

Jakby tak rozebrać, to okaże się to samo ze sprzętem:
- platforma to minimum średnia, górna półka domowych rozwiązań od Intela - jest coś lepszego?
- jakość wykonania, no gdzie jest taka? Tylko droższe modele Dell i ew. zaawansowane maszynki z hobbystycznych firm, ale to tylko typowe stacjonarne - i to wszystko z Windowsem, a Linuks nie jest zamiennikiem OS X.
- monitory; no, które są lepsze? Te TN-ki marketowe? Z modelami Appla na rynek masowy równać się mogą EIZO, Dell, NEC z serii prof - a serie prof niekiedy wcale nie są dobre dla ZU. Zresztą co tu gadać, z moim 11-letnim panelem (jedenaście lat) nie może równać się żadna badziewna TNka. Nie ma ani jednego bad piksela, obraz przydymiony, ale przez fajki i kurz pod szybką.
- uniwersalność, jeśli ktoś potrzebuje jakiejś rąbniętej karty dźwiękowej, ogromnej macierzy dysków czy innych pierdół, to proszę bardzo: Mac Pro to wszystko przyjmie

Telefony to samo, skoro Iphone taki badziewny, to czemu już prawie nie można kupić smartfona nie będącego kopią Iphone? RIM fason trzyma, ale kto tego w PL używa, usług nie ma. Tylko sklerotyk będzie utrzymywał, że kto inny niż Apple wymyślił smartfona będącego wielkim ekranem z minimum guzików. Udowadniacie, że te różne modele HTC są lepsze, a przecież to Apple je wymyślił

Fujitsu-Siemens się pitolił sto lat z tabletami, aż tu Ipad i znowu podróby, jakiś Galaxy niedorobiony na co drugim billboardzie w Wawie

Cena na końcu zostanie. Fakt, bardzo drogo - ale nie ma z czym porównać.
Będzie konkurencja, to stanieją.

Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Tak więc M@X jak chcesz to bądź sobie tym fanbojem, nawet używaj iUrządzeń jednak przestań pisać, że są najlepsze na świecie bo to nie prawda.
Ale kiedy to prawda jest najprawdziwsza
Urządzenia Apple spełniają najwięcej wymagań ZU, a dla geeks też się nadają, szczególnie komputery dzięki OS X

Jakby kto pytał, z Appla mam same starocie, w latach 90 gdy rodzice mnie utrzymywali, to miałem
A teraz już niestety, za drogo dla mnie.
Gdyby nie kobiety...

Ostatnio zmieniany przez pali : 07.01.2011 o godz. 20:51
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post