Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.01.2011, 11:57   #2
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Groupona Google chciał kupić za 6 miliardów dolarów

Bodajże w 1994 roku byłem u ojca koleżanki, znanego biznesmena branży grzewczej, z pomysłem że zrobimy w Warszawie bary z polskim jadłem i będziemy sprzedawać właścicielom firm kupony na żarcie w tych barach a także talonami obejmiemy inne usługi i produkty. Miły pan uświadomił mnie, że wymyśliłem właśnie od nowa koło, czyli jeden z potężnych biznesów na Zachodzie.
Kazał mi założyć jakikolwiek biznes bez pieniędzy, zarobić pieniądze i wrócić za rok

Założyłem "wytwórnię" zakupowych toreb ekologicznych z szarego płótna lnianego. Targałem po dwie bele materiału ze sklepu na Marszałkowskiej do dworca Śródmieście, stamtąd do Otwocka, gdzie szyto mi te torby. Potem z torbami po nadruk i do sklepów.

Brał moje torby Społem Śródmieście i poszczególne sklepy na Mokotowie, Muranowie.
W nowopowstałym HIT zachodni menedżer powiedział mi, żebym przyszedł z tymi torbami za 10 lat

Pieniądze jakieś zarobiłem, ale przehulałem, heh. Oj, lenistwo....

Groupon rozwinie biznes, na razie polscy handlowcy mieliby kłopoty z dostosowaniem się do wymaganej wartości kontraktu i jego czasu realizacji. Niedługo będzie boom

Ostatnio zmieniany przez pali : 08.01.2011 o godz. 12:00
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post