Zrobiłem na tym dysku dwie partycje na FAT32. Pierwsza na przyszłą windę (GParted nie chciał mi NTFS postawić, może później jak już odpalę instalator XP zmienię), druga na zawartość płyty, m.in. ".\i386" (gdzie skopiowałem całą zawartość dysku instalacyjnego ;P).
Bootuję z dyskietki, konkretnie
tej. Przechodzę na "D:\" jest ok. Kiedy chcę przejść do katalogu i386 (za pomocą polecenia CD) wywala "CDR101: Non ready podczas odczytu na dysku D". Kiedy próbuję wyświetlić zawartość (DIR) to samo. Cokolwiek bym nie próbował dostaję taki sam komunikat. Gugiel mówi, że winą jest błędne podłączenie dysku itd. Sam nie wiem co o tym myśleć... Wróciłem na dyskietkę (A:\) i odpaliłem fdisk. Rozpoznaje dysk i obie partycje C i D. Wszystko niby ok. :|
Postanowiłem wziąć oryg. obrazy dyskietek do Win98. Na jednej z nich jako D:\ jest RamDisk... a na drugiej D nie istnieje wcale (ramdisk jako R:\). fdisk natomiast zgłasza to samo co w pierwszym wariancie, czyli punkty montowań tych partycji są takie same jak w pierwszym wariancie.
Pomyślałem, że może on montuje mi D jako napęd, ale czy to możliwe aby ta sama litera przypisana była do kilku urządzeń?
Uparłem się na razie na tego XP. :P