Dyskusja: Zakup notebooka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.01.2011, 11:04   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Samsungi nie zasługują już zdecydowanie na złą opinię sprzed lat. Zresztą coraz więcej sprzętów tego producenta jest teraz naprawdę dobrej jakości. A przy tym często tańszych niż średnia rynkowa (chociażby notebooki czy na przykład.. telefony).

Bez wizyty w sklepie i tak niewiele zdziałasz, więc podjedź do jakiegoś MM/Saturna i przyjrzyj się Samsungom. To, co fizycznie zwróciło moją uwagę, to bardzo fajna i wygodna klawiatura. Chyba tylko w Sony równe mi się podobała (to jednak już dużo wyższa półka cenowa - zresztą raczej nieuzasadniona). Do tego - to już ocenić można na podstawie recenzji, chociażby na podanej wcześniej stronie - Samsungi charakteryzują się naprawdę dobrą kulturą pracy. Tego nie mogłem niestety ocenić samemu, ale we wszystkich testach bardzo je za to chwalą - że są cichutkie, nie nagrzewają się itp. W połączeniu z dobrymi parametrami i atrakcyjną ceną, dla mnie to jest potencjalnie dobry wybór.

Aha - a jeśli masz możliwość to od razu pójdź do Xcom. We Wrocławiu jest jeden punkt, ale mają sieć sklepów i dobry wybór na miejscu. Plus nie robią problemów z obejrzeniem sprzętu na żywo. Sam planuję się niedługo przejść zobaczyć, jak na żywo wyglądają nowe serie DELL'a (XPS 15 i 17).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post