Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.01.2011, 22:40   #46
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Wystarczy postawić modem w okolicach telefonu
Telefony są (będą) dwa, więc to też do końca problemu nie rozwiązuje. Zresztą kable od UPC (do tej pory telewizyjne) wychodzą w zupełnie innym pokoju - dwie ściany dalej - więc już wolę wszystko mieć w jednym miejscu.

Ale byłem dzisiaj w BOK i porozmawiałem trochę. Okazało się, że jest w sumie sensowne rozwiązanie - podłączenie modemu do sieci telefonicznej i telefonów bez zmian, do tejże sieci. Konfiguracja tego kosztuje 50 zł, ale jest to jednorazowa opłata. Zawsze to jakieś wyjście.

Cytat:
Dekodery to obsługują, tv widać nie miał funcji startu po wykryciu sygnału po hdmi
No tak myślałem, że telewizor (chociaż nowy - kilkumiesięczny). Więc tu się nic nie zmieni, a szkoda.

Cytat:
Tyle, że piszesz, że tv aż takie niepotrzebne, net aż tak szybki też nie, więc można nie dopasowywać się do oferty, a ofertę dopasować do siebie - wtedy wyjdzie poniżej stówki miesięcznie. Instalacja Voip'a zabierze ok. 100zł pewnie teraz, a Voip (połączenia) przez 4 lata prawie kosztował mnie może z 90zł. Sprawa prosta...
Telewizja nie jest potrzebna ta MAX HD, ale Select był i być ma. Internet też wolniejszy może być, ale żeby różnica w cenie była zauważalna.

A tak alternatywy wyglądają mniej więcej tak:

- telewizja jak poprzednio (Max HD z nagrywarką) plus ten sam Internet (50Mb), ale bez telefonu - 151,50 zł miesięcznie. Różnica niecałych 27 złotych. Za tyle ledwie zapłaci się za najtańszy nawet abonament w tepsie, nie mówiąc o ewentualnym dodatkowym voipie, albo opłatach za rozmowy

- Select HD + Fiber Power 10 Mb/s (ewentualnie 25Mb) - 101 (114) zł. Tu jest zauważalnie taniej, ale za tą różnicę 77 (64) zł jest:

* o mniej więcej 20 kanałów mniej (mało ważne)
* brak nagrywarki (też raczej mało, chociaż potencjalnie to urządzenie zaczyna mi się podobać)
* pięciokrotnie wolniejszy internet (zauważalne)
* brak nielimitowanych rozmów telefonicznych

Jeśli do tego dodamy abonament w tepsie i jakiś VOIP (uwzględniając konieczność dokupienia aparatu bądź przejściówki) to różnica robi się niewielka, a rozmowy dalej trzeba liczyć i na rachunki patrzeć. Aha, trzeba też dokupić jakiś router (bo wtedy nie dają) - niby są teraz tanie, ale ze 100-200 zł też trzeba na to liczyć.

Nie upieram się, na razie po prostu rozeznaję w ofertach, ale wydaje mi się, że w tej co prawda najdroższej, ale chyba jednak najlepszej, oferuje się naprawdę sporo. W sumie nawet zdecydowałbym się na rozwiązanie najtańśze, czyli to Select HD + 10 Mb (czego nie wykluczę, że zrobię), tylko to jest jednak umowa na 2 lata. To trochę dużo, zwłaszcza w przypadku internetu. Wzięcie wszystkiego 'na full' wydaje się pod tym kątem 'bezpieczniejsze' (jeśli można tak powiedzieć).

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 20.01.2011 o godz. 22:44
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online