Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.01.2011, 13:09   #5
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
I już mnie jeden pośrednik w trąbę zrobił.

Sprzedaję działki swoje oraz przy okazji działki sąsiadów, którzy upoważnili mnie do występowania w ich imieniu. Podpisałem kilka umów bez wyłączności z pośrednikami.

Samodzielnie dałem m.in. ogłoszenie łączne, w którym wyszczególniłem wszystkie działki

I dzwoni do mnie pośrednik X, informując że jedna działka sąsiada jest sprzedana i prosi o modyfikację ogłoszenia (sam wynalazł w sieci). Pytam się co to znaczy, czy klient wpłacił zaliczkę, czy sąsiad o tym wie - i czuję, że coś kręci, no ale zapewnia mnie, że transakcja jest pewna i przekazuje prośbę sąsiada.
Zmodyfikowałem.

Dziś trafił mi się klient wstępnie zainteresowany wszystkimi działkami, to zadzwoniłem do sąsiada.
I okazuje się, że oczywiście sąsiad o niczym nie wie.

Imię i nazwisko zastąpiłem X, aby nie robić z cdrinfo portalu konsumenckiego

A teraz mam robotę - muszę edytować ogłoszenia...

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Pośrednicy bardzo chcą mieć klienta na wyłączność, tego się nie podpisuje,(...).
Znalazłem artykuł, który mówi o zaletach z wyłączności.

Art. jest na stronach agencji i widzę, że to artykuł reklamowy, no ale może coś w tym jest: szczególnie info o systemie MLS i argument o większych środkach, które może zaangażować pośrednik.

Pośrednik od Bracia Strzelczyk poinformował mnie, że nie biorą działek bez umów na wyłączność (ciekawe czy to prawda).
Maxon bierze, ale niechętnie.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post