Dyskusja: PgcEdit - komendy
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.01.2011, 01:50   #7
siwek
Bywalec

Data rejestracji: 06.12.2003
siwek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wyeliminowałem Remake'a, połączyłem metodę macnow'a z twoją i nadal jest to samo. Nie potrafię tego zrozumieć. Vob'a wygenerowałem Muxman'em, następnie wyciągnąłem m2v VobEdit'em. Następnie rozłożyłem VTS_01_0.vob z menu na Cell'e. W InfoEdit podmieniłem odpowiednie Cell na wygenerowane m2v za pomocą opcji Remux m2v. Następnie w MenuEdit robię Replace. Nie usuwam żadnych przycisków. Dalej poprawa wpisów w plikach IFO za pomocą IfoEdita, zamieniam oryginalne pliki na nowe i Get VTS sectors (wszystko krok po kroku zgodnie z opisem macnow'a lub twoim)
Efekt jest taki:
PgcEdit - komendy-screen1.jpg
Jak dla mnie to wygląda tak jakby odtwarzanie zatrzymało się na ostatniej klatce filmiku, który jest w Cell 1, audio idzie dalej a obraz nieruchomieje (normalnie przed modyfikacjami beckground pod przyciskami jest cały czas ruchomy). Może to wina moich odtwarzaczy, mają już swoje lata, w PowerDVD jak już pisałem wcześniej wyświetla się prawidłowo.

Czy w Cell Still Time dla Cell 2 (na screenie) nie powinno być 255? Gdzieś wyczytałem, że taka właśnie wielkość powinna być dla planszy nieruchomej, jako nieskończoność.

PS. przy wczytywaniu do PgcEdit jest taki komunikat:
PgcEdit - komendy-screen2.jpg

Ostatnio zmieniany przez siwek : 29.01.2011 o godz. 02:01
siwek jest offline   Odpowiedz cytując ten post