Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.01.2011, 13:18   #284
Nowy2011
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.01.2011
Nowy2011 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z filmem na DVD

Witam!

Może ktoś z tego forum mi pomoże.

Mam film na płycie DVD (oryginał) i chciałem go zgrać prawidłowo.
Na jednym dysku znajdują się 2 filmy - wersja kinowa i wersja reżyserska.

Używam DVDFab, aby przegrać filmy do ISO. Wybieram opcję: Film główny i zgrywam obie wersje do plików ISO.

Do oglądania filmów korzystam z Western Digital Player z podłączonym dyskiem twardym także od Western Digital.

Tu właśnie pojawia się problem - filmy na odtwarzaczu mają skoki - tzn. film gwałtownie przyspiesza i przeskakuje scenę. Zawsze w tych samych miejscach - jak sądzę na przecięciach rozdziałów (przy odtwarzaniu obrazów na PC tego problemu nie ma, choć śmiem twierdzić że kom. jakby z trudem przeskakuje do kolejnej sceny choć jest to właściwie niewidoczne)

Z innymi płytami dvd - tzn. z jednym filmem - wszystko działa pięknie. Czyta obraz iso i nic nie skacze.

Chciałem skorzystać z opcji: "podziel" w dvdfab (tak w ciemno), oglądałem samouczek tylko że po włożeniu mojej płyty w pierwszej ramce w dvdfab- pojawiają się 2 dyski - nie wiem jak to dzielić i czy to w ogóle pomoże.

Próbowałem w innych programach i również pojawiają się podobne błędy w tych samych miejscach.

Chciałem po prostu zapytać czy to problem ze zgrywaniem czy też może chodzi o odczyt z dysku twardego, ale z drugiej strony dlaczego nie ma tego kłopotu przy innych płytach?
Nowy2011 jest offline   Odpowiedz cytując ten post