Cytat:
Fantomas napisa***322;(a)
Paput, czegoś tu nie rozumiem. Jeśli robię obraz płyty (ew. kilku utworów) z płyty Audio, to muszę ustawiać parametry kompresji? Mnie się wydawało, że do tego typu operacji wystarczy właściwe ustawienie offsetów i innych parametrów związanych z odczytem przez napędy. I na moje to było słuszne, bo po konfiguracji wymienionych przeze mnie parametrów porównanie wav źródła i kopii dało 0 błędów - zarówno w EAC (na plikach .wav), jak i w programie CDVergleich (na płytach).
Miłego dnia.
|
Ja tylko odpowiedziałem na problem dotyczący braku w rozwijanej liście odpowiedniego kodeka dla wav który był podany jako przykład w poradach dotyczących EACa - dalsza polemika nie jest dla mnie za bardzo zrozumiała - opcję kompesji, a opcję dla napędow to przecież dwie różne sprawy, nie mniej jednak od poprawnego ich ustawienia zależy końcowy efekt.
Jeżeli w systemie nic nie brakuje, to po zainstalowaniu EACa kodek dla wav wraz z jego parametrami pracy powinien zostać ustawiony domyślnie i w cale nie musi to być ten konkretny. W tym wypadku już nie trzeba nic ustawiać w Compresion Option - zresztą jak dało się zauważyć opcja ta nie służy tylko do ustawienia parametrów pracy kodeków formatów stratnych, ale wszystkich kodeków z jakimi EAC pracuje - tych od RAW/Wav też.