Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.01.2011, 09:36   #39
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
@andrzejj9
Wspomniałem o świetnych grach, a nie o dobrych. Mimo to nawet z nimi liczba ta nie przekracza 20-30 (wg. mnie). Cóż poradzić? Rynek upada, nie widać tego jeszcze, ale ja tak uważam. Jest ogromne zapotrzebowanie na śmiecie typu indie (chociaż niektóre potrafią się wybić z tłumu ;]), które zaczynają wypierać wysokobudżetowe tytuły. Z ostatnim Twoim zdaniem się zgadzam.

Widzisz, ja jestem graczem i bez gier żyć nie mogę. Dla mnie kupno konsoli to jak kupno nowego samochodu, albo jak nowa dziewczyna. Lubię też w niej grzebać (w konsoli), więc nie mogę ich nie kupować.
O opiniach, że konsola PSP ma bardzo duże możliwości, które jednak są niewykorzystywane ze względu na brak (bardzo mało) dostępnych gier, spotkałem się nie raz. I zdecydowanie się z tym zgadzam.

Ja konsolę kupiłem sobie jak dużo jeździłem pociągami. Trochę jej używałem, ale przyznam, że po kilku miesiącach zastanawiałem się nawet czy nie sprzedać. Ostatecznie zostawiłem, ale w ostatnim czasie (rok?) zupełnie jej nie używam. A i kiedy używałem, to jeśli chodzi o gry, korzystałem właściwie tylko z.. emulatora Playstation i emulatora GBA. To o czymś też świadczy.

PSP trudno raczej porównywać z Iphonem, Androidem, czy W7, bo to jednak ciągle trochę inna kategoria. Bezpośrednie porównanie może być z Gameboy'em i tu moim zdaniem PSP przegrywa całkowicie. Na konsolę Nintendo są setki różnych tytułów, na PSP jest jedna, dwie premiery co jakiś czas. Zresztą widać to chociażby po wzięciu do ręki jakiegoś pisma poświęconego konsolom. Jeśli w miesiącu jest chociaż jeden tytuł na PSP to już można powiedzieć, że jest dobrze. I nie chodzi tu o to, że o grach na konsole przenośne się nie pisze, bo nawet są osobne rubryki w tym celu (zwykle zajęte przez informacje o Nintendo).

Sony potrafi robić sprzęt. Ale chyba niekoniecznie współpracować z developerami w celu jego odpowiednio wykorzystania. Zresztą z PS3 też do pewnego momentu tak było (i w sumie częściowo jest nadal).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post