Cytat:
Sony potrafi robić sprzęt. Ale chyba niekoniecznie współpracować z developerami w celu jego odpowiednio wykorzystania. Zresztą z PS3 też do pewnego momentu tak było (i w sumie częściowo jest nadal).
|
Nieprawda. PSX i PS2 miało świetny support. Z PSP jest kiepsko, zaś z PS3 znacznie lepiej niż na początku (lepiej niz na X360, który nie może się pochwalić praktycznie żądnym exclusive'm poza GoW3 i F4).
Cytat:
Karty pamięci już dawno wyparły płyty DVD i BluRay pojemnością: 64GB.
|
Mówiąc "brak miejsca", miałem na myśli brak miejsca na napęd optyczny, a nie na nośniku. Płyty są lepsze ponieważ są tańsze i trwalsze, także gdyby im się to kalkulowało na pewno by ich używali. Nośniki NAND i ROM są znacznie droższe od płyt.
Cytat:
E-dystrybucję, zaś wdrążyły tak znane firmy jak Bilzzard, Valve, czy EA Sports,
|
To to ja wiem, tylko że o ile gracze na PC są z tą formą dystrybucji bardziej oswojeni, o tyle gracze konsolowi są w większości (w tym i ja) wrogo do tego nastawieni. Dlaczego? Cena. Taki Braid na PSS kosztował swego czasu 40zł podczas gdy na Steamie był za 10... Gry na PSP prawie tyle samo co odpowiedniki na UMD. Więc chyba coś nie tak, prawda? ;] Po za tym ja wolę nośniki tradycyjne, które za pół roku kosztują 50-100zł, a nie dalej 150-200zł w PSS/XLA.