Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.02.2011, 23:59   #909
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Ja za swoje wypowiedzi, nie mam powodu, się wstydzić.
Zdecydowanie większa część z Twoich opinii w temacie o Apple jest śmiesznych i bez poparcia w faktach. (np. opinia, że system Mac jest bezpieczniejszy niż inne systemy)
Cytat:
Nikt przecież nikogo tu na sile nie trzyma. Nie muszę was odwiedzać.
Ani forum, ani ja niewiele na tym stracimy.
W tym temacie mam świetny ubaw z takich fanatyków jak ty czy Max. Jeżeli nie chcesz nie musisz się tutaj udzielać, nikt Cię do tego nie zmusza.

Kolejny ciekawy temat:
Cytat:
New York Times poinformował dziś, że Apple zaczął odrzucać aplikacje, które oferują możliwość zakupu treści poza App Store w ramach zakupu wewnątrz aplikacji (In App Purchase). Na pierwszy ogień poszedł program Sony, który umożliwiał dostęp do ebooków sprzedawanych w Reader Store - sklepie Sony w ramach aplikacji w App Store.
Apple: transakcje albo w App Store, albo wcale
http://myapple.pl/content/1047-apple.html

Rewelacyjny komentarz, sam bym lepiej nie ujął tego
Cytat:
Dla mnie Apple zaczyna pokazywac sie ze strony, ktorą samo swego czasu zwalczało.
Dla mnie jest to działanie monopolisty.
W takim razie Panowie (i Panie) wyrzucamy np. Open Office, HandBrake z komputerów Apple i wszelki inny soft napisany np. dla iOS, bo Apple na tym nie zarobi.
Swego czasu taki kierunek działan Microsoftu był natychmiast negatywnie oceniany.
No tak , ale zapomniałem, ze Apple to swietość, jesli juz cos Apple robi, to dla dobra wszystkich, a na pewno dobra swoich uzytkownikow.
Nie dosc , ze mozesz zjesc kolacje z danej restauracji, to jeszcze jedynie w talerzu przez nich rekomendowanym, uzywając stołu jedynie wskazanym przez przez restauracje...stop! Nie dajmy sie zwariować.
Dla takich szalonych pomysłów i kierunku "filozofii" Apple chyba nie wyjdzie to na zdrowie wszystkim.
Najlepszym pomysłem to stworzyc miasto Apple i za wszystko placic Apple. A jesli nawet czegos nie ma, to i tak dobrze, bo tak mowi Apple. I czytajac opine niektorych Forumowiczów tak to wygląda.
Bez urazy, ale Feuerfest zaczynam uwazac, ze powinienes zmienic religie.
Cokolwiek zdecyduje Apple zawsze twierdzisz, ze to własciwa i jedynie słuszna droga. Cokolwiek nie da Apple chodz uzywa cały swiat, to jest to do bani, bo...Apple uwaza tak a nie inaczej. A jak Apple tak uwaza, Ty uwazasz identycznie.
A gdzie wolnosc i mozliwosc rozwoju? Komuna? Moze komus sni sie republika ludowa ?
Jestem przeciwny temu co robi Apple, bo widac to mn. po sposobie trakotwania klientów przy np.podzespołach do komputera. Jedynie tylko to co zaleca Apple / np. dysk twardy/, obowiazkowo z logo Apple, bez wzgledu na fakt, ze nie rózni sie niczym od ogólnie dostepnego-TAKIEGO SAMEGO, no moze poza cena...3 lub 4 razy wieksza.Jesli tak ma to wyglądac to dziekuje...
Widac to wyraznie po opiniach na forach w kwestii gier. Nawet na tym Forum-MyApple. Gry nie dosc , że droższe od "normalnej" lub innej dystrybucji to jeszcze w stosunku do platformy konkurencji o wiele gorsze.
Apple zrobi w koncu z nas "niewolników". Ososbiscie uwazam to za złe dla klienta, słuszne z pozycji firmy Apple.
Natłuc kase na kim sie da i na czym sie da, a jesli ktos nie jest z nami (czyt.:"nie zarabia dla nas kasy") jest przeciwko nam.
A kto jest przeciwko nam , tego nie ma wcale.
Zaczynam szukac karty kredytowej z logo Apple, bo jak jej nie bede miał, to w koncu okaze sie, ze mi odetną prąd do moich komputerów, bo Apple nie ma decyzji co do tego, na co i komu płace swoje pieniadze.
W koncu to MY powinnismy decydowac komu chcemy zapłacic, posrednikowi, a moze bezposrednio firmie bedacej np. włascicielem oprogramowania.
Apple juz dostało "swoje" przy zakupie sprzetu, reszta powinna byc dowolnoscia, czy chcemy kupic u dostawcy sprzetu i systemu , czy bezp