Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.02.2011, 00:11   #931
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pali
I jeśli założysz sklep, to ja wstawiam do twojego sklepu mój program HelloWorld w dwóch płatnych wersjach, skoro marudzisz na bezpłatne:
1. HelloWorld Freedom za 1$, do działania którego potrzeba wykupić abo 10$ miesięcznie (u mnie wykupić). Wersja Freedom działa w pełni tylko 3 dni, potem abo lub nie działa.
2. HelloWorld Lite za 2$, który ma 3 funkcje z dostępnych 200 i aby je wszystkie dostać, należy mi zapłacić 100$.
Tylko ten model nie ma nic wspólnego z tym co jest w AppStore czy innym sklepie - twój przykład ma się nijak do sytuacji.
Żeby było też jasne nie mam nic przeciwko płaceniu sklepu aby umieścił produkt. Nie miałem też nic przeciwko marży bo 30% to jest normalna przycinka (sporo czasu pracowałem w hurtowni z częściami zamiennymi i wiem jak wyglądają narzuty producent, hurtownik, sklep).
Jednak Apple do tego dokłada dodatkowe opłaty. Dalej jej sklep jest jedynym miejscem z którego można zainstalować aplikację nie łamiąc telefonu!! Więc albo godzisz się na ich chorą licencje albo zapomnij o tworzeniu oprogramowania pod iOS i niedługo pewnie pod MacOS - kwestia czasu aż zablokują instalację softu z innych miejsc.
Aż dziwne, że żaden urząd antymonopolowy się do nich nie dobiera.

Cytat:
andy, jak ja lubię czytać twoje posty To nie jest żadna ironia, po prostu podziwiam tą twoją pisaninę, ja bym wcześniej wysiadł z tego pociągu Twoje argumenty są jak najbardziej zasadne praktycznie za każdym razem, a mimo to "fanatyków" to nigdy nie przekona. Mnie by się nie chciało
Oczywiście nie chcę tutaj nikogo urazić, ale trudno mi się z andym nie zgodzić.
"Kłamstwo powtarzane milion razy staje się prawdą". Jeżeli fanatycy będą ciągle pisali bzdury, głosili herezje to w końcu to zostanie przez innych brane jako fakt.

Cytat:
Zgodzić to jedno, a podać argumenty to drugie.
No jakoś tych argumentów nie widać ze strony M@X'a czy yahola
Są tylko puste ogólniki które mijają się z faktami.

Cytat:
Napisany przez jesi
Napisałem przecież, że mnie osobiście by się nie chciało tak pisać, bo jak widać to jest bezcelowe, Apple jest "święte" i koniec, nie ma żadnego ale, jest za to "robi tak, bo tak należy", nie można przecież przeciwstawić się wizji Steviego.
Nie robienie niczego tylko to pogłębia. Nie chcę aby inne firmy przejęły ich durną politykę.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online