Cytat:
Napisany przez pali
I jeśli założysz sklep, to ja wstawiam do twojego sklepu mój program HelloWorld w dwóch płatnych wersjach, skoro marudzisz na bezpłatne:
1. HelloWorld Freedom za 1$, do działania którego potrzeba wykupić abo 10$ miesięcznie (u mnie wykupić). Wersja Freedom działa w pełni tylko 3 dni, potem abo lub nie działa.
2. HelloWorld Lite za 2$, który ma 3 funkcje z dostępnych 200 i aby je wszystkie dostać, należy mi zapłacić 100$.
|
Tylko ten model nie ma nic wspólnego z tym co jest w AppStore czy innym sklepie - twój przykład ma się nijak do sytuacji.
Żeby było też jasne nie mam nic przeciwko płaceniu sklepu aby umieścił produkt. Nie miałem też nic przeciwko marży bo 30% to jest normalna przycinka (sporo czasu pracowałem w hurtowni z częściami zamiennymi i wiem jak wyglądają narzuty producent, hurtownik, sklep).
Jednak Apple do tego dokłada dodatkowe opłaty. Dalej jej sklep jest jedynym miejscem z którego można zainstalować aplikację nie łamiąc telefonu!! Więc albo godzisz się na ich chorą licencje albo zapomnij o tworzeniu oprogramowania pod iOS i niedługo pewnie pod MacOS - kwestia czasu aż zablokują instalację softu z innych miejsc.
Aż dziwne, że żaden urząd antymonopolowy się do nich nie dobiera.
"Kłamstwo powtarzane milion razy staje się prawdą". Jeżeli fanatycy będą ciągle pisali bzdury, głosili herezje to w końcu to zostanie przez innych brane jako fakt.
Cytat:
Zgodzić to jedno, a podać argumenty to drugie.
|
No jakoś tych argumentów nie widać ze strony M@X'a czy yahola

Są tylko puste ogólniki które mijają się z faktami.
Cytat:
Napisany przez jesi
Napisałem przecież, że mnie osobiście by się nie chciało tak pisać, bo jak widać to jest bezcelowe, Apple jest "święte" i koniec, nie ma żadnego ale, jest za to "robi tak, bo tak należy", nie można przecież przeciwstawić się wizji Steviego.
|
Nie robienie niczego tylko to pogłębia. Nie chcę aby inne firmy przejęły ich durną politykę.