Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.02.2011, 15:49   #14
Gadzina18
Forumator

Data rejestracji: 27.08.2004
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wiem, że nikt się mnie nie czepia, ale jak chcecie to czepiajcie się, nie przejmuję się specjalnie zaczepkami... Używam Macbooka, mam iPhona i co z tego. Mój wybór. Ale nie wychwalam tych sprzętów w niebiosa. Mają swoje wady, które mnie ...... nie będę pisać niecenzuralnych słów Doceniam zalety Windowsa, bardzo podoba mi się Android - głównie ze względu na to, że działa tak samo płynnie jak iOS, oferując dużo więcej. Mam tu na myśli dostosowanie się do potrzeb użytkownika. Nie podoba się mi Launcher - zmieniam na inny, bez jailbreaka (roota) mogę instalować aplikacje nie pochodzące z marketu, wystarczy wejść w opcje i to ustawić.

Co do Windowsa - uważam, że tak samo się na nim pracuje jak na Maku, pomijając oczywiste różnice w GUI. Czasami występują różnice w wydajności w zależności od oprogramowania, ale nie widzę znaczącej przewagi którejś ze stron. Słyszałem, że Photoshop chodzi szybciej na Windzie niż na OS X? Ktoś może to potwierdzić?
Mogę wskazać za to znaczącą przewagę okienek na jabłkiem - gry - a konkretnie ich wydajność. Np natywny Counter Strike: Source na OS X ustępuje pod tym względem wersji z Windows (na tym samym sprzęcie), a został przepisany cały - nie użyto Wine, czy Crossover. Dalej pisać nie będę. Są rzeczy oczywiste - np z d.... wzięta cena maków. Za kasę, którą wyłożyłem na swojego MBP 13" mógłbym mieć 15 calowego lapka z Core i7, 8 GB DDR3 itp.. który zjada mojego maka na śniadanie. Jednak wolę OS X od Windows i nie chcę się bawić w stawianie OS X na PC.. Gdyby można było legalnie postawić OS X na PC to nigdy w życiu nie kupiłbym sprzętu od Apple - taka prawda.

Tyle;]