Cytat:
Napisany przez dvd24
Oni będą mieli grę a ja co?
|
Nadzieję, na drugą.
A tak serio, każda z tych firm które się w ostatnim czasie pootwierały ma jakiś tam regulamin, który należy przeczytać. Mnie się nie chce szukać i czytać bo nie jestem zainteresowany takimi sługami. Jakieś zabezpieczenie klienta powinno być.
Nie wiem też na ile to w ogóle jest legalne... Nikt nie sprzedaje licencji na gry, aby je wypożyczać. Teraz nawet w modzie walka z rynkiem wtórnym dodając do gier kody na śmiecie (albo wersje z dodatkami, ale jeden na kod do ściągnięcia...).
Myślę, że teraz CentrumGier ma szansę na darmową reklamę.
- - -
Ja w każdym razie wymieniałem kiedyś gry bezpośrednio w sklepach za 30-50zł (MadGames, ŚwiatGier i jeszcze kilka - na giełdzie komputerowej na Polach Mokotowskich). Średnio to opłacalne, tym bardziej że obecnie nikt nie chce wymieniać starszych tytułów na nowsze (co z ich punktu widzenia też rozumiem - w końcu trudniej je potem sprzedać i wymienić). Za czasów PS2 nikt nie grymasił, pod koniec tamtej generacji i obecnie jest to z punktu widzenia klienta nieopłacalne.
- - -
Obecnie po prostu czekam aż tytuł ma rok/więcej i kosztuje od 40 do góra 120zł (zagraniczne sklepy - w polskich oszukują i nie sprzedają nowych...).