Nagrywarka DVD LG RH 489 H - szybkie nagrywanie DVD - pomoc
Witam.
1. Od niedawna posiadam nagrywarke DVD LG RH 489H. Moje pytanie nastepujace. Jak nagrac material z HDD na DVD, ale tak zeby nie bylo to w czasie rzeczywistym. Zgralem material z VHS na probe - okolo 2 godzin w trybie LP, robie tak jak jest w instrukcji czyli klikam MARKER, zaznacza sie tytul do skopiowania [tak mysle] klikam enter, potem Dubbing, wybieram tryb nagrania - taki sam jak pliku czyli LP klikam start i... zaczyna mi nagrywarka nagrywac na DVD w czasie rzeczywistym lacznie z odtwarzaniem nagranego materialu. A jak zrobic zeby bylo szybciej - bez nagrywania w czasie rzeczywistym?
2. Nie wiem wlasnie gdzie w LG sprawdzic czy wlaczyc tryb szybkiego zapisu jesli wogole taka opcja gdzies jest. [w instrucji nie ma]
3. Zauwazylem jednak ze tryb szybkiego nagrania jest wtedy gdy wybiore jeden tytul do nagrania. Wtedy w opcji nagrania na DVD jest tryb szybki i jesli chce nagrac na plyte kilka tytulow w trybie szybkim to musze nagrac jeden, potem drugi i dalej nastepne az mi sie zmieszcza. Jesli jednak zaznacze przyciskiem MARKER 2 tytuly na HDD to juz wtedy ta opcja szybkiego nagrania znika i sa tylko tryby MLP, LP, SP, XP i Auto i oczywiscie nagrywa wtedy w czasie rzeczywistym trwania tytulu. Czy wie ktos jak zrobic zeby tryb szybki byl dostepny takze dla kilku zaznaczonych tytulow przy opcji DUBBING?
Jesli ktos posiada takowy sprzet i orientuje sie w trbie szybkiego zapisu na DVD-R bardzo bym prosil o pomoc tu na forum lub bezposrednio na maila.
|