Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.02.2011, 12:11   #1
grissley
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.02.2011
grissley w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mercedes wśród nagrywarek?

Czy jest jeszcze jakaś nagrywarka mogąca być obecnie uznana za "mercedesa wśród nagrywarek"?
Kiedyś kupowało się Teac albo Plextor i był to sprzęt niezniszczalny (mój 4x Teac chodzi znakomicie do dziś).
Chciałem kupić analogicznie "porządną" nagrywarkę DVD, ale już się poddałem - chyba nie ma już "porządnych". Z tego, co tu czytam, Plextor nie produkuje juz ani jednej "własnej" nagrywarki, wszystko to rebranding.
Zacząłem grzebać w BD, ale... czyżby tutaj też królowała lipna jakość?

Ogólnie chodzi mi o to, żeby kupić nagrywarkę, która nie padnie za rok (używana okazjonalnie - 1~2 płytki na miesiąc) ani za 3 lata, będzie dobra w zgrywaniu audio i płyt mocno porysowanych oraz będzie nagrywać bez błędów.

Zacząłem od przyjrzenia się Plextorowi, ale widzę, że ich BD to też albo rebrandingi albo lipa (940 to pionek, 950 - nie wiem, 920 wypadła kiepsko w testach).
LiteOn nie kojarzy mi się w ogóle z trwałością, a LG to dla mnie synonim sprzętu max awaryjnego (na 6 urządzeń - napędy, monitory - wszystko szybko mi padło)

Ogólnie, na cdrinfo już od ponad roku nie pojawiają się nowe recenzje napędów, więć nie bardzo mam skąd "czerpać wiedzę"
grissley jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online