Cytat:
Napisany przez melag
iPad to moje pierwsze urządzenie ze stajni Appla, czy kupię kolejne - nie wiem, natomiast muszę przyznać, że jestem zadowolony z zakupu.
Używam w pracy, przeglądam internet, maile, czytam e-gazety (np. tam, gdzie nawet król chodzi piechotą  ), w podróży Dzidek ogląda bajki (spokój przez całą drogę, kto ma dziecko ten wie, że maluch po 30min w samochodzie dostaje "kociokwiku" lub/i "głupawki").
Generalnie zastępuje mi netbooka, przy tym mój egzemplarz jest zupełnie neutralny jeśli chodzi o temperaturę pracy, a waga o połowę mniejsza niż netbooka i najważniejsze, 10h pracy na baterii z włączonym wifi - to standard.
Oczywiście iPad ma wady, ale uważam, że jego zalety skutecznie rekompensują jego braki.

|
Może uda się tu wtrącić trochę merytorycznej dyskusji (a nie tylko obrzucania się błotem

) - nie przeszkadza ci ciężar tego urządzenia? Pewnie można się przyzwyczaić, ale dla mnie to naprawdę było niewygodne. Za duże i ciężkie, żeby długo trzymać jedną reką, za... 'dziwne', żeby oprzeć lub położyć na stole. Więc jak?
No a waga może od netbooka mniejsza jest, ale on jest jednak dla mnie wygodniejszy - można postawić na stole, oprzeć na kolanach.. Waga w tym momencie przestaje przeszkadzać.
Co do czasu pracy na baterii zgoda. Ale netbooki o podobnych gabarytach też już potrafią tyle pracować.