Cytat:
Napisany przez yahol
I na dodatek te miny ludzi na zebraniu, wszyscy wyciągają PC, rożne różniste, małe, duże, białe, czarne, a ja wyciągam MacBooka  i nikt mi nie zaszpanuje, nawet Dellem za 10K złotych 
|
Tym zdaniem pokazałeś tak na prawdę po co kupujesz sprzęt Apple. Kupujesz go po to aby poczuć się lepiej niż inni, po to aby móc w towarzystwie przyszpanować.
Cytat:
@Andy - w swoim zaślepieniu, nie widzisz pewnej drobnej, zupełnie nieistotnej sprawy.
Wszystko to o czym piszecie, po prostu zwyczajnie mnie nie obchodzi!.
|
Skoro Cię tak bardzo nie obchodzi to dlaczego bierzesz w niej udział?
Cytat:
Wiec zrozum - ta dyskusja dla mnie jest śmieszna, bez sensu i ............... No!
|
Bez sensu bo jest ktoś kto myśli inaczej niż fanatycy apple? Bo ktoś ośmielił się powiedzieć coś złego o tej firmie? Czy może dlatego, że pojawiają się tutaj niewygodne fakty na które nie potraficie konstruktywnie i rzeczowo odpowiedzieć?
Cytat:
Napisany przez mgit
Co wy macie do Apple... to tylko firma, która wycenia swoje produkty w taki sposób a nie inny ?
Co tak bardzo zazdrościcie innym, że ich stać na Apple a was nie ?
Są produkty dla różnych odbiorców i tych zamożnych i tych mniej zamożnych. Skoro jest grupa osób którzy są gotowi zapłacić np. 8 tyś. zł za Apple to czemu mieli by dawać niższą cenę ... taż to przeczy ekonomii rynku ....
Czym taki PC jest lepszy od Mac'a ? Że jest tańszy ? O bardziej otwartej architekturze i możliwości modyfikacji ?
Według mnie jest skierowany do innej grupy odbiorców i tyle 
|
Polecam lekturę tego tematu od początku to dojdziesz o co w nim chodzi.
Cytat:
Napisany przez yahol
Macie racje! Nareszcie łuski spadły mi z oczu i zobaczyłem nagą prawdę! 
Jestem butnym fanbojem, szpanerem i fanatykiem 
Aby poprawić wam humor -
-Biegnę nawrócić się na Jedynego Słusznego Windowsa! 
Za chwile 
Bo właśnie dzwonił Steve z propozycją na nabycie nowego iPhona  wiec musicie poczekać 
|
Wiesz jaka różnica jest między Tobą a mną? Ja wcale nie twierdzę, że Windows czy Linuks jest super za***isty i najlepszy, wcale nie twierdzę, że PCty są bez wad. Mi nie przeszkadza jak ktoś narzeka konstruktywnie na Windowsa, czy PCty. Ba z takich dyskusji wynika nawet wiele fajnych wniosków.
Cytat:
Napisany przez M@X
Uzywam, uzywalem, uzywal bede... Estetyka i sposob korzystania sprzetu w pelni mi odpowiada. To ze u nas sprzet Apple jest drogi to problem kraju ijego zarobkow a nie Apple sensu stricto... Nie chce juz ani innego telefonu ani innego komputera. O tablecie i mp3ce nie wspominajac. Niedlugo pewnie Apple znow wymysli cos nowego, reszta to skopiuje, a uzytkownicy dalej z poblazliwym usmiechrm w strone chinszczyzny beda woleli sprzet spod znaku nadgryzionego jablka...
|
Już mam dość słuchania tego, że to tylko apple wymyśla coś nowego a inni kopiują. Jeżeli chcesz w tym kierunku dyskutować to napisz co takiego Apple wymyśliło (ale od zera).
Smartfony? NIE były już wcześniej. Tablety? NIE, były już wcześniej. Netbooki? NO NIE, bo były już wcześniej!
Jestem pewny, że jeżeli iPhone będzie miał klawiaturę to fanatycy będą rozgłaszali, że Apple wymyśliło smartfona z klawiaturą i jak bardzo to jet za***iste.
Cytat:
Napisany przez M@X
@andy - przypomnij pytanie, to sie odniosr. Albo przeoczylem, albo olalem, albo zapomnialem, albo uznalem za nieznaczace. Tak czy owak - szukac mi sie nie chce...
|
Wystarczyło się cofnąć o kilka postów:
http://forum.cdrinfo.pl/f113/apple-f...ml#post1144962
Drugie pytanie dotyczy wadliwych iMaków, wspominałem w ostatnim lub przedostatnim poście.