Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.02.2011, 01:30   #1636
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak naprawdę oszczędność RAMu nigdy nie zaszkodzi, szczególnie, że akurat komunikator jest zwykle uruchomiony przez większość czasu. Dzisiejsze desktopy i notebooki raczej nie sprawią pod tym względem problemów, mamy jednak jeszcze netbooki, tablety, a tam standardem jest 1-3 GB.

Dla mnie doskonałym przykładami istotności optymalizacji są przypadki Visty oraz Crisisa. W pierwszym przypadku system potrafił zajeździć całkiem przyzwoite jak na okres sprzed trzech lat maszyny, a dziś podobne konfiguracje na siódemce (która prezentuje się niemal identycznie) nawet się nie zająkną. W przypadku Crisisa mamy podobną sytuację - owszem, grafika świetna, ale moją kartę graficzną demo rozłożyło na łopatki (nigdy nie grałem w tę grę, ale demo zainstalowałem z ciekawości); tyle, że dwa lata później widziałem gry które wyglądały niewiele gorzej, a na mojej grafice pracowały całkiem znośnie.

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online