Cytat:
Napisany przez Berion
Co to za theme do windy? Ładny nawet. Czy po prostu tak wkleiłeś z gugla? ;]
|
IMHO - to wszystko Linux Ubuntu

Rozwiązania ściągnięte z Mac OS X

(uwaga, nie napisałem skopiowane)
Jeżeli już o systemie, to:
-roczny Leopard wstaje w ciągu 40 sek, wybudza się poniżej 5 sek.
-kupując komputer dostaje system, (komputer jest licencja na używanie systemu), wiec nawet kupując kompa bez systemu mogę legalnie ściągnąć go z sieci.
-dostaje system dostosowany do mojego komputera, ze wszystkimi składnikami, począwszy od sterowników, skończywszy na aplikacjach do muzyki, fotografii, edycji tekstów, tworzenia filmów DVD (amatorskich), muzyki itepe...
-dostaje natywnie wbudowane narzędzie do backupu systemu -Time Machine-
wiec ani system, ani dane, ani aplikacje nie są zagrożone, a backup działa w tle, wiec nawet (po ustawieniu) bieżące prace są zapisywane.
-gdyby, co się zdarza, system padł - jedna pyta (Disk Warrior) naprawia cały system z aplikacjami. Druga (TechTool) wspiera naprawy.
-jeżeli padnie mi dysk, albo przesiadam się na inny egzemplarz - uruchamiam Time Machine i mam system z ustawieniami, programami, kontami, danymi i wszystkim co miałem na starym dysku/kompie.
-mogę wpiąć zewnętrzny dysk i postawić na nim nowy system, bez ruszania wbudowanego
-mogę spinać komputery ze sobą i uruchomić system na dowolnym z nich, widząc zawartość drugiego i ściągnąć dane, programy, cokolwiek.
-mogę, mając zewnętrzne dyski utworzyć jednym ruchem RAID, zapisać na nim, podłączyć do drugiego i będzie działał.
-mogę podłączyć dowolny dysk windowsowy czy linuxowy, czy jakiś inny i bez problemów zobaczę jego zawartość.
-mogę używać w macbooku i w miniaku 8GB RAM, a
- w Macu Pro 32GB, +5 kart graficznych +16 rdzeniowych, 32 wątkowych procesorów (w fabrycznym kompie!!!!)
-może i Steve Wozniak nie wie gdzie jest Polska, ale jednak polskie korzenie ma

Nie chce mi się więcej, jak mnie najdzie - to może innym razem