Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.02.2011, 22:11   #20
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Patrix,
Z rok temu ktoś uznany napisał artykuł z tezą Linux is Dead - znajdę, to wkleję (zobaczyłem ten art po tamtej "dyskusji"). W skrócie chodzi tutaj o brak wypracowanych standardów i brak koncepcji co do rozwoju poza środowiskiem serwerowym.

Swoje zdanie na temat dystrybucji Linuksa "dla laika" również podtrzymuję. W wielkim skrócie: po pierwsze siła UNIX-like nie polega na wyglądaniu jak Windows, po drugie dla laika powinna liczyć się stabilność kosztem nowości, bo laik nie rozwiąże problemów z prostymi błędami w pakietach.

Zobacz, -Kowalik- ma produkcyjne środowisko (potężny i fajny sklep internetowy - mam nadzieję, że mogę zdradzić), jak sam przyznaje jest laikiem i zapewne poradziłby sobie z upgrade systemu, gdybyśmy go kierowali tutaj na forum. Po co mu Ubuntu, żeby mieć problemy?
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post