Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.02.2011, 23:58   #14
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomjabco Podgląd Wiadomości
Jedną płytkę zmarnowałem dvdfab'em i to DL.Zamówiłem DL z wielokrotnym zapisem będę próbował , mniejsze koszta.Odtwarzacz mam LG BD 350V a nagrywarka LG BH10LS30 .Pierwszy film wypaliłem Cyberlinkiem tylko z obrazu iso i śmiga rewelacyjnie.Chyba nagrywanie z iso jest najłatwiejsze no ale nie zawsze się ma.
Zastanawiam się po co to wypalanie - duże koszta.Kupić było dysk 3,5" 1.5TB za 300 zeta na nim nagrać 30 filmów kopi 1:1. Wypalenie na płytach DL tych samych filmów to koszt 600-650 zeta.I gdzie tu mądra ekonomia.
Wypalanie będzie opłacalne jak cena płyt spadnie do 2 zł za 25GB i 5 zł za 50GB.Ale człowiek zawsze chce być pionierem. Heh.
Można i tak, ale taki odtwarzacz jak ten LG nie odtworzy tych kopii jako BD, tylko będzie trzeba ręcznie szukać filmu w katalogu BDMV, a zazwyczaj film jest podzielony na kilka m2ts'ów pozostaje tylko komp stacjonarny lub laptop i 0 wygody. Pozostaje jeszcze kwestia bezpieczeństwa. Jakie jest prawdopodobieństwo, że padnie dysk i pochłonie naszą kolekcje filmów, a jakie, że padną wszystkie zgromadzone płyty?
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post