Dyskusja: Zakup notebooka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.02.2011, 11:51   #1317
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Masz chyba na myśli SL500/SL510? Jeżeli tak to to SL500 odpada, bo ma błyszczącą pokrywę. SL510 już ma całkowicie matową, ale nie chropowatą, tak jak R czy T.
Jeżeli miałeś na myśli L512 to niby jest to następca serii R, ale to też już nie to samo, gładki plastik i wydaje się mniej trwały, jakiś taki cieńszy. Też można wziąć go pod uwagę, jeżeli nie zwracamy na to uwagi.
Seria T znowu dużo droższa, widziałem za 3000 zł, tak jak mówisz, ale zastanawiam się czy to nie jest jakiś factory outlet, albo refurb, cena dziwnie niska, przeważnie chodzi od 3700 zł.
Na koniec wspomnę jeszcze o tym, że Lenovo R i T to tylko modele 500. Następcy, czyli w przypadku R500 jest to L512, a T500 - T510 to już nie ten sam rodzaj plastiku co w starszych, nie jest chropowaty, tylko gładki. Niestety jak wszyscy zaczęli bardzo oszczędzać na jakości wykonania.
Jeżeli miałbym decydować się na "nową" serię to wolałbym L512, tańszy, a jakością wykonania nie ustępuje T (z tego co widziałem/czytałem).
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post