Cytat:
Napisany przez mgit
Wcale nie jest śmieszne ... a jak kupisz sprzęt np. Samsung'a, czy Dell'a, czy HP, to jak skończy ci się gwarancja to jak się zepsuje to naprawią od ręki za free ? Też nie..., więc dlaczego Apple miało by naprawiać po gwarancji za free 
|
Czytaj ze zrozumieniem to co ktoś napisze a nie interpretujesz tak jak Ci się spodoba. Na przyszłość też cytuj fragment do którego się odnosisz.
Cytat:
Odnoszę wrażenie, że masz pogląd że jak coś jest od Apple to od razu be, a jak innych producentów to już jest super
|
Kolejny raz nadinterpretujesz moje wypowiedzi. W tym temacie wiele razy pisałem o co mi chodzi. Skoro chcesz prowadzić dyskusję to zrób najpierw risercz.
Cytat:
A wcale tak nie jest, inni producenci też mają buble, np. taki HTC ze swoim modelem HTC Magic, który fabrycznie ma błąd w systemie który objawia się znikaniem dzwonka (jak ktoś dzwoni, dzwonka nie słychać, mimo że nie jest wyciszony, pomaga jedynie przywrócenie ustawień fabrycznych, problem powraca po paru miesiącach) i też HTC nic z tym nie robi... dopiero alternatywne room'y rozwiązują ten problem.
|
A czy ja mówię, że konkurencja jest idealna? Że produkuje IDEALNY sprzęt? NIE. Skoro Apple i jej fanboje rozsyłają fame, że ich sprzęt jest taki wyjątkowy i w ogóle to niech się nie dziwią jak z taką samą siłą, ktoś ich skrytykuje za błędy.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Apple może sobie gwarancję dawać i tygodniową, sprzedawca nie. Dlatego nawet jeśli producent daje gwarancję tylko roczną, to sprzedawca (z tytułu niezgodności towaru z umową) dwuletnią. Ciekawe, czy sprzedawcy produktów tej firmy są tego świadomi.
|
Cytat:
Odpowiedzialność za niezgodność towaru z umową leży po stronie sprzedawcy i trwa dwa lata, niezależnie od zapisów w gwarancji. Nazwałem to też gwarancją, chociaż formalnie nazywa się inaczej (właściwie to nie ma sensownej nazwy..).
|
To samo chciałem napisać