Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.02.2011, 20:49   #13
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jeżeli masz MP3 to czy odtworzysz go na kompie czy wypalisz na cdra jako audio, jakość będzie ta sama.. No chyba,że komp jest podpięty do dobrego przetwornika C/A i wzmacniacza oraz kolumn, to dobre MP3 (320 kbps) będzie słyszane jako dobre . W słuchaweczkach discmana odsłuch będzie gorszy.

Beyerdynamic oferuje co prawda słuchawki do sprzętu przenośnego za 1000 zł (T50), droższe niż moje studyjne 770Pro ale cóż..

Ogólnie Audiofilia to teraz szeroki termin. i nie zawsze oznacza przesadę i kopę kasy.
Moim zdaniem - jeśli masz profesjonalnie lub choćby dobrze przygotowane pomieszczenie odsłuchowe (pod kątem audio), jeśli masz w miarę dobry sprzęt - wzmaniacz. kolumny i żródło (CD albo komputer oraz płyty lub pliki FLAC) to na pewno usłyszysz różnicę w dźwięku. Kiedy zaniosłem mój wzmacniacz do sklepu FUSION i tam u nich podpiąłem go pod kolumny Dali Ikon 6 (wersja wcześniejsza, obecnie królują DALI Ikon 6 MK2) i posłuchałem muzyki (swojej czyli elektronika i metal) z CD Marantza to usłyszałem dźwięk lepszy niż w domu. W domu nie mam bowiem możliwości przygotować sobie pomieszczenia w taki sposób.

Niektórzy piszą, że jeżeli nie ma możliwości adaptacji pomieszczenia to należy zainwestować w słuchawki i wzmacniacz słuchawkowy.

Ze świata Audio - obecnie zaczyna odchodzić w cień płyta CD. Recenzenci w pismach audio zaczynają stawiać na zestawy :
1.komputer (notebook) plus DAC (przetwornik C/A) plus zestaw wzmacniacz i kolumny
2.DS czyli odtwarzacz strumieniowy plus NAS plus DAC plus zestaw stereo.
W modzie są pliki FLAC HD czyli wysokiej rozdzielczości.

SITH LORD

Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 25.02.2011 o godz. 21:12
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post