Cytat:
Napisany przez M@X
Thunderbolt jest smakowity.
|
Smakowity z piękną dziurką bezpieczeństwa jak w FireWire
http://www.theregister.co.uk/2011/02...lt_mac_threat/
Cytat:
Po raz kolejny Apple wprowadza go po raz pierwszy w swoich produktach i za pare lat hejterzy znowu beda pisac ze to nie Apple (tak jak bylo z myszka i USB).
|
Możesz mi udowodnić, że to Apple miało pierwsze złącze USB? Jeżeli nie to przestań to rozpowiadać.
Cytat:
Napisany przez czary2mary
Niech będzie...ale po co na cholerę komuś megaszybkie złącze Thunderbolt, skoro wydajność dysku (5400 RPM jako standard w laptopie dla profesjonalistów  ?? ) nie pozwala tego wykorzystać? Oczywiście można za słoną dopłatą zażyczyć sobie dysk 7200 RPM, ale wtedy Apple nie gwarantuje czasu pracy baterii... Pomijając fakt, że tak naprawdę niewiele jest jeszcze urządzeń, które obsługują ten interfejs.
|
Dokładnie. Po co to złącze w Macu skoro i tak nie wykorzysta go w 100%?
Cytat:
Napisany przez M@X
Nie powiedzialem, ze go wymyslili,
|
Przez długi czas twierdziłeś tak o USB dopóki ktoś Cię z błędu nie wyprowadził.
Cytat:
Wiadomość wysłana z ***63743; iPhone przy użyciu Tapatalk
|
Chyba zaczne dodawać: "Wiadomość wysłana z Firefoksa"...
Cytat:
Napisany przez yahol
Oczywiście - dyski na zawsze pozostaną 5400  Nikt nigdy nie zastosuje dysków SSD, czy 7200, 10000 obrotów  Nie od dziś wiadomo ze technologia dysków stoi w miejscu i ani drgnie 
A słona dopłata - no jakoś tak jest, ze im większa produkcja, tym niższe ceny. To już wiedza dzieci w przedszkolu, wiec może bez ..... 
|
Obecnie dyski SSD są tak drogie, że nie opłaca ich się stosować do normalnego użytkowania. Można kupić sobie coś w granicach 64GB i postawić na tym system ale nic poza tym.
Cytat:
USB3 ma wszystkie wady USB1 i 2 - i właśnie dlatego, to raz, dwa - Apple ma własny format przesyłu dużo lepszy FireWire 400 i 800, wiec dlaczego ma montować konkurencje i to gorsza?
|
Z miłą chęcią posłucham jakie to wady ma standard USB.
Cytat:
Ale was, (obłąkanych) fanatyków nic nie przekona.
|
Hipokryzja musi boleć. Jak na razie to Ty i M@X pokazujecie się od tej strony. Gdy poprosiłem o podanie 50 powodów dla których wasz Mac jest ponoć lepszy dostałem może 20. Z tych 20 zostało może dwa których nie ma w konkurencji.
Cytat:
Wiec zamiast tarcic energie na głupoty, zajmijcie sie może czym innym.
|
Jak na razie to z waszej strony najwięcej jest głupot.
Cytat:
Jak ktoś ma na to ochotę i go stać - dlaczego ma być sekowany?
Jest wolność i demokracja
|
Nie mam nic do osób które używają sprzętu spod zgniłego jabłka. Za to mam coś do osób, które na prawo i lewo pierdzielą jak to ich sprzęcik jest najlepszy na świecie - są to bzdury wyssane z ogryzka.
Co do premiery MBP to widzę, że w końcu mają procesory i inne części na poziomie, szkoda tylko, że cena powala ;] No ale ktoś musi się złożyć na tych marketingowców...
Na koniec humorystyczny obrazek