Cytat:
Napisany przez DejaVu
Być może  .Jak nie ma biletu to niech z buta zapierdala
|
Tu się zgadzamy.
Cytat:
Napisany przez DejaVu
dokumenty się nosi!
|
W Polsce nie ma obowiązku noszenia ze sobą dokumentów (pomijam tu sytuacje kierowania pojazdem).
Cytat:
Napisany przez DejaVu
a już broń boże nie można skopać psa!
|
Ty to na serio napisałeś ?

Może się zastanów nad sobą.
Ameryki nie ma co porównywać do nas, tam pewne rozwiązania prawne działają od bardzo dawna i są czymś normalnym.
Tam złodziej wie, że właściciel posesji na którą się włamał ma prawo go zabić.
Zbieg wie, że jak pała woła 'stać bo strzelam' to nie żarty i sam kładzie się na glebę bo nie chce dostać kulki w plecy...
Prawo w Ameryce ma też swoje konsekwencje, wojny gangów itd. możesz dostać kulkę od naćpanego dzieciaka, który podpierdzielił pełnoletniemu bratu gnata aby się pochwalić kumplom. Ameryka to sam smród. Nie wiem po co nasi tak pełzają o te wizy...
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ciekawe i przyznam, że to - pomimo, że występuję zwykle w roli kupującego - budzi mój pewien sprzeciw. Po pierwsze bo wydaje się to nielogiczne (ja rezygnuję - ja ponoszę koszty), a po drugie.. Korzystając z tego można bardzo łatwo zacząć robić jakieś nieuczciwe zagrania, typu celowe narażanie jakiejś firmy na koszty czy coś podobnego. Nie podoba mi się taka interpretacja.
|
Sprzedawcę naraża na koszty, ale jako, że sam jestem w roli jedynie kupca - mnie to cieszy.
I tak nie odzyskujesz 100% kw bo musisz to odesłać na swój koszt- sklep musi zwrócić jedynie koszty dostarczenia nowego towaru po sprzedaży.
Apropo wiz, news nowy nie jest ale aktualny:
Cytat:
Chcecie do USA bez wiz? Dobrze się zastanówcie***8230;
Zniesienie wiz do USA i zaspokojenie naszego narodowego ego wcale nie będzie oznaczać, że podróżować za ocean będzie lepiej i wygodniej. Bilans zysków i strat przywileju latania do Ameryki z samym tylko paszportem RP nie jest jednoznaczny. Prezydent Bronisław Komorowski wpadł na dwa dni do Ameryki i stoczył kolejną batalię o zniesienie wiz dla Polaków podróżujących do USA. To przecież kwestia naszej narodowej dumy. Tylko czy po włączeniu Polaków do Visa Waiver Program (tak się nazywa program ruchu bezwizowego) naprawdę będzie lepiej? Mam sporo wątpliwości.
|
Reszta tu:
http://blogi.newsweek.pl/Tekst/Polit...stanowcie.html