Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.03.2011, 10:57   #1182
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou
Andy, Ty weź przestań już... Czegoś się uczepił? Cały czas chcesz tylko jakieś dowody, argumenty... I po co? Nie rozumiesz nic z tej dziwnej dyskusji? Sprawa jest naprawdę banalna:

- są ludzie, którzy dobierają sprzęt do swoich potrzeb, tak żeby był funkcjonalny i dobrze się na nim pracowało;
- są ludzie, którzy kupują taki a nie inny sprzęt, bo im się podoba i tyle;
- są ludzie, którzy biorą sprzęt będący kompromisem dwóch powyższych cech;
- ale są też ludzie, którzy kupują sprzęt tylko dlatego, że jest drogi, a ich na to stać. I w swojej pokrętnej logice
Wiem, że są tacy ludzie. Problem w tej dyskusji jest jednak zdećko inny. Grupka osób twierdzi na prawo i lewo jak to produkty Apple nie są za***iste i najlepsze na świecie. Rzucają hasła, że ich system jest najbezpieczniejszy, najszybszy itp itd.
Gdy przychodzi do udowodnienia tego co mówią to jest wielkie ale. No bo jak ktoś ma oprzeć swoje twierdzenia na faktach? Przecież on ma racje i nie musi niczego udowadniać.

Dla mnie takie myślenie jest puste i nic nie warte.

Cytat:
uważają, że to zwiększa w jakiś sposób ich prestiż, bo im "nie podskoczysz". Pamiętam jak kiedyś miałem klienta, który przyniósł wypisaną na kartce topową konfigurację kompa. Myślę - ładny konfig sobie dobrał. A on - "To jest komputer mojego sąsiada. Mój ma być droższy!". A jakakolwiek dyskusja przeciw takim argumentom, z taką mentalnością, nie ma sensu... A przecież obaj Twoi główni adwersarze przedstawili sprawę jasno...
Na twoim miejscu bym mu wcisnął najdroższe(największa marża) podzespoły. Skoro jest idiotą to jego problem.

Cytat:
Napisany przez yahol
Wiesz, dotychczas myślałem, ze jednak jest inaczej.
Teraz jednak już wiem.
Te opinie jednak zachowam dla siebie, a ty nic nie tracisz, bo i tak tego nie zrozumiesz
Opinie bez poparcia w rzeczywistości są pustymi nic nie wartymi zdaniami. Jeżeli swoich "racji" nie możesz obronić rzeczowymi argumentami to faktycznie lepiej będzie jak przestaniesz je tutaj wypisywać.

-3627_c36d_500.png
-221214-ipad_2_vs_tablets_v2_original.jpg

Ostatnio zmieniany przez andy : 06.03.2011 o godz. 11:00
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post