Cytat:
Napisany przez jesi
Heh, gratulacje  Gdzie i za ile kupiłeś? Tak jak pisałem wcześniej, ciężko teraz dostać R500 nówkę i w rozsądnej cenie.
|
Kupiłem na allegro używanego za 1600zł z przesyłką kurierską. Stan idealny;]
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
To chyba teraz mania producentów, żeby porty USB dawać w miejscach może i łatwiej dostępnych, ale przez to zupełnie niepraktycznych jeśli chodzi o podłączenie czegoś na stałe.
Z BT bym nie ryzykował, bo czytałem, że myszki 'usypiają' po kilku sekundach bezczynności, a potem potrzebują 2-3 sekund na wybudzenie. I tak w kółko.
Popatrz na myszki bezprzewodowe z nano odbiornikami (seria Microsoft Mobile - od 1000 w górę (poza 2000 i 5000), ewentualnie Logitech, któryś z nowszych modeli (Nano VX, Anywhere MX, Revolution..). Taki wystaje kilka milimetrów z obudowy i nawet z przodu da się to przeżyć.
Ważne jest to, co za ekranem (żeby zmniejszyć kontrast), a nie przed. Więc rzecz i tak przydatna jeśli np. masz gdzieś w tle pokoju zapaloną lampkę, ale klawiatura pozostaje ciemna. Na pewno warto mieć
Dyski 7200 są zauważalnie szybsze od 5400. Ale jednocześnie są wyraźnie głośniejsze (co może razić - mnie razi) i bardziej się grzeją. Nie wiem, jak w tym jest rozwiązana kwestia chłodzenia, ale mogłoby to mieć negatywne konsekwencje. Sam żałuję, że w swoim notebooku mam 7200.
|
Kolega też narzeka na głośność pracy tego dysku. myślę że SSD na system 64GB będzie najlepszym rozwiązaniem.
Jeśli chodzi o myszkę to widziałem jak się sprawuje
http://allegro.pl/mysz-laser-hd-micr...473033128.html Jest cichutka, idealnie leży w dłoni a accu trzyma ok 3 miesiecy. Ktoś może ma taką i może coś o niej powiedzieć?