Jeżdże od 2 lat na Vectorach 4 Seasons i są po prostu świetne. Już chyba o tym pisałem

To już ich drugi zimowy sezon, a przypadki kiedy tej zimy zadziałał mi ABS moge policzyć na palcach.
Ani razu się też w ciągu tych dwóch lat nie zakopałem, musiałem tylko odkopywać innych, bo blokowali mi drogę

.
Jeżdżę w mieście, ale w mojej dzielnicy czasem nie jeździ pług a zaspy są metrowe, także warunki są ciężkie i łopaty zawsze w pogotowiu.
Generalnie jak ktoś na moją ulicę wjedzie na letnich - to już raczej na tej ulicy zostanie, bo wyjazd jest pod góre, a oni czasem nie mogą 2 metry po prostym ujechać

.
Dębica Navigator i Navigator 2 miałem w innych samochodach i są duuużo słabsze. Na mokrym w lecie dobre dla samobójców

W dodatku Navigatory 2 są potwornie głośne, prawdopodobnie przez "klockową" rzeźbę bieżnika.
Vector 5 też są ponoć niezłe, ale to chyba model niżej od 4S, natomiast Vredestein może być dobry (i pewnie jest). Sam się nad nim zastanawiałem - ale w jakimś teście ADAC wypadł gorzej i wziąłem GY.