Cytat:
Napisany przez Patrix
Po dostaniu się do appstore już z samej statystyki jakiś zysk jest gwarantowany, kwestia ile będzie mieć cyferek...
potem jakiś pryszcz wrzuca to na torrenty i jest nagle 10k seedów i szlag mnie wtedy kufa trafia 
|
Piractwo jest wszędzie i nie ważne na co twoja aplikacja będzie

Ja tam bym się tak nie przejmował. Pisząc aplikację na urządzenia mobilne biorę za nią grosze i odsetek piraconych kopii jest bardzo mały.
Cytat:
Model biznesowy to oni sobie wymyślili niezły to fakt:
- musisz kupić kompa z OS, Apple na tym zarabia
- musisz kupić SDK, Apple na tym zarabia
- zdzierają % z zysków, Apple na tym zarabia
|
Jednym słowem zdzierają na Tobie jak tylko się da. W dodatku NIE MASZ innej możliwości jak sklep Apple'a. Jest Cydia ale docelowa osoba musi mieć JB a to się kłóci z "simple"

Tak więc nie masz innej alternatywy, jesteś skazany na łaskę Apple
Cytat:
Napisany przez M@X
Na iOS programuje sie w XCode (takie lepsze i ladniejsze Object-C).
|
XCode to nie język programowania a tylko IDE! Dlaczego Apple nie udostępni swojego SDK dla innych środowisk jak VisualStudio, CodeBlox, NetBeans czy Eclipse?
Cytat:
Jest za darmo na plycie z OS X retail, lub za 3.99 Euro w Mac App Store.
|
Znajdź mi po Windowsa.
Cytat:
Konto developerskie to 99 dolcow na rok i jesli tylko developer nie lamie regulaminu App Store to ma 100 % pewnosci ze aplikacja zostanie do sklepu dopuszczona i bez problemu zarobi swoje 70 % za kazdy zakup jego programu.
|
Zacznijmy od tego, że ich regulamin jest niekorzystny dla developerów. (już kiedyś dawałem linka do umowy...). Nie masz 100% pewności, że nawet jak aplikacja będzie zgodna to zostanie dopuszczona, W KAŻDEJ chwili mogą ją cofnąć ze sklepu! A alternatywy nie ma...albo sklep albo pisz sobie aplikacje na inna platformę.
Cytat:
Napisany przez M@X
Patrix, jesli chcesz pisac na iOS to juz zglaszam sie jako tester :-)!
|
A to ciekawe...
Cytat:
Cytat:
Napisany przez woitas
Może jestem staroświecki, ale wg mnie używanie programów w wersji beta to jak stąpanie po polu minowym...
|
Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
Cytat:
Napisany przez M@X
Zgadzam sie w pelni! Beta to niedopracowany szajs. Bet nie uzywam i uzywal nie bede. Tylko finalne produkty z pelnym wsparciem technicznym!
|
|
Punkt widzenia M@Xa zależy od punktu siedzenia