Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.06.2001, 18:56   #6
Lew1
Gość

Lew napisz jaki masz system operacyjny i w jaki sposób podłączona nagrywarka (master/slave + z lub bez niczego na drugim kanale ew. model CD-Roma)
To ma ogromne znaczenie.
I jeszcze jedno czy po włączeniu DMA można czytać płytki w Nagrywarce i czy po skopiowaniu danych nie ma błędów typu program nie chce się uruchomić.
Podaj jak najwięcej szczegółów

A więc tak:
1) System operacyjny: Windows 98 wydanie drugie
2) Nagrywarka Teac CD W58E jest podłączona na jednym pasku z twardzielem, przy czym twardziel jest master a nagrywarka slave.
Komentarz : mam tylko dwa kontrolery i jak łączę nagrywarkę z CD-ROM, to CD-ROM się wiesza, a jak łączę CD-ROM z twardzielem, to CD-ROM też się wiesza ***8211; w obu przypadkach niezależnie od tego czy mam włączone DMA czy nie.
Mój CD to: LG CD-ROM CRD 8400C x40

Sprawa jest taka, że WINON CD 3.8 widzi moją nagrywarkę ale nie widzi prędkości, które ona obsługuje (okienko tuż pod nazwą nagrywarki) Czyta tez pliki i robi obraz, ale cały problem polega na tym, że nie widzi nagrywarki w momencie, gdy chce przegrać obraz na płytę ***8211; nagrywarka po prostu nie reaguje na polecenie nagraj płytę, niezależnie od tego czy chcę nagrac ***8222;w locie***8221; czy z obrazu.
Poza tym używam tego samego programu WINON CD 3.8 co mój kumpel z Windows 2000 i u niego wszystko gra.
Dodam rzecz chyba bardzo ważną, że inne programy, nop. NERO widza to czego nie widzi WinonCD 3.8 przy włączonym i wyłączonym DMA.
Myślałem, że to problem samego programu, ale u kumpla chodzi.
Dodam, że sformatowałem dysk wgrałem Windows 98 SE i nic to nie daje. Ciekawe co to za szkopuł. Może kontrolery płyty głównej? Mam via pod celerona.
Nie chcę Cie dalej zamęczaćJ))
Tymczasem!
Lewcio