Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.03.2011, 20:58   #119
Piotr12345
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.03.2011
Piotr12345 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Czy nie lepiej flashować do iHAS524 zamiast do plextora

Sprawiłem sobie ów napęd iHAS 124, choć wcześniej miałem ochotę na Plextora px-L890SA, kierując się legendarną jakością tej firmy, z której pozostała już tylko legenda. Jako że nie mam flasha w binie do plextora, najbardziej sensowne wydało mi cross flashowanie iHAS 124 do 524, no bo tak LightScriba i tak nie będzie obsługiwał (wymagania sprzętowe), a tak przy okazji dostaniemy LabelTag, i funkcje "permamentnego wymazywania", choć w/g mnie do niszczenia danych lepiej użyć młotka będzie szybciej.
Co do label tag, szczerze powiem nie do końca jeszcze tą funkcję przetestowałem, działa tylko na krążkach nie finalizowanych a że posługiwałem ImgBurn do palenia danych to był z tym pewien problem. Nie mniej w końcu udało mi się stworzyć taką "otwartą" płytę CDR (niebieski Verbatim) i napisy w PLDS nawet się wypaliły ale program miał problem z zamknięciem płyty, napęd zaczął chodzić jak traktor, więc przerwałem te zabawy a płytkę zamknąłem w nieśmiertelnej LTR-52246S, która ma już 9 lat i żyje. A tak na marginesie iHas124 (to samo z iHas124@524) dłużej ripuje ściezki audio niż w/w CD-RW. Pozdrawiam miłego weekendu.
Piotr12345 jest offline   Odpowiedz cytując ten post