Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2011, 11:31   #7
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
(...)jedna elektrownia ma po 6 reaktorów i w dodatku jest na wybrzeżu?
(...)
.
No dobrze, że na wybrzeżu

Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Nagonka raczej nic tu nie zmieni. Niby w Niemczech już ogłaszają wstrzymanie programu, ale dla mnie to jest taka reakcja na obecne protesty, której nikt nie traktuje poważnie. (...)
Czarnobyl + nagonka w PL związana także ze zmianą ustroju spowodowała rozmontowanie prawie ukończonego Żarnowca.
BTW czytałem gdzieś kiedyś, że sprzedany wtedy reaktor pracuje do dziś w Finlandii.

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
(...) Chińczycy mądrze postępują, budują takie jedna za drugą. Energia praktycznie za free.
(...)
Gigantyczne zniszczenie środowiska naturalnego, też tragedia setek tysięcy przesiedlonych ludzi.
Niektórzy prorokują, że chińskie rzeki plus te elektrownie mogą kiedyś stać się przyczyną potężnego exodusu. Np. kolejne trzęsienie ziemi może spowodować potężne powodzie. Podobno wiele z chińskich obszarów położone jest poniżej poziomu rzek i tych instalacji.

Chińskich rzek nie widziałem, ale te azjatyckie rosyjskie o szerokości nawet 20 km robią wrażenie... Ob przy ujściu ma nawet 60 km.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post