Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2011, 23:55   #133
Piotr12345
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.03.2011
Piotr12345 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sorki Gallus wczoraj byłem trochę za bardzo złośliwy. Chodziło mi po prostu o to, że flashowanie nie daje już tyle frajdy co kiedyś, a jedynie satysfakcję. {OSTRZEŻENIE DLA CZYTELNI: TO NADAL RYZYKOWNA ZABAWA} CO DO FLASHA TO NIE JEST Z TYM TAKA PROSTA SPRAWA (Proszę poczytać posty PANA Melaga).

W skrócie: jak się mylę to poprawcie. Napędy LT z serii x24 mają flasha wielkości 1,5 MB, nie wiem czy są już narzędzia które pozwalają taki bios z napędu zassać. Flesh do plexa był ściągnięty inną metodą niż np FU(jak napisał melag był dampowany)np. poprzez przechwycenie komunikacji między flesherem a napędem (jak jestem w błędzie proszę o poprawę)

Co do backupów zarówno ten z EU jak i FU są do niczego, choć czasem mogą pomóc. Ten z EU ma 8 KB, i FU go nie przyjmuje, natomiast ten z FU ma 2 MB i jest przez to niezgodny z napędem. (flash 1,5MB). Gdyby zaszła potrzeba powrotu do fw iHAS124 w/g mnie najlepiej będzie go crossflashować modyfikowanym biosem dla iHAS124 tak samo jak przy cf do np iHAS524.

Label Tag - nie napisałem, że działa. Mam Nero5, które działa tylko z LTR5226S i ImgBurn, który jest programem typowo do obsługi obrazów i prawie zawsze finalizuje nagranie. Więc musiałem zrobić otwartą płytkę CDR w Nero zmienić napęd i wypalać napisy w PLDS, który napisy wypalił ale płytki zamknąć nie umiał. I też to jakieś dziwne było że działało bo w Nero 9 jest ta opcja możliwa tylko dla DVD+R.
Label Tag to jest funkcja w sumie oprogramowania bardziej niż napędu, w zasadzie powinna działać ze wszystkimi napędami z odpowiednia korekcją błędów, gdyby oczywiście istniało odp. oprogramowanie, a takiego nie ma bo LiteOn ma na to patent.
Funkcja Label Tag w zasadzie nie warta uwagi, od taki marketingowy kwiatek od Plilipsa i LiteOn'a
Pozdrawiam, i przykro mi Gallus, że u ciebie nie działa.
Piotr12345 jest offline   Odpowiedz cytując ten post