Witam,
W kwietniu planuje zmienic swojego Della Vostro 1400 (juz go sprzedalem wiec musze kupic cos innego) na jakiegos netbooka 10-12" (docelowo moze byc uzywany z ekranem LCD 32" lub monitorem 19" przez VGA/HDMI)
Jako ze mam internet bezprzewodowy PLAY milym dodatkiem bedzie wbudowany modem 3g lub mozliwosc instalacji modemu Della 5540.
Dodatkowo wymagam: BT, WiFi, kamerki 1,3 Mpiks, minimum 2gb ramu, port VGA lub HDMI, minimum 2xusb, baterii ktora wytrzyma minimum 4h (wiadomo jak zawsze im wiecej tym lepiej) moze odtwarzanie HD ?
Od wielu tygodni przegladam www w poszukiwaniu odpowiedniego sprzetu i jakos nie moge sie zdecydowac. Mysle nad tymi modelami:
Acer Aspire One D255
Acer Aspire One D260
HP Mini 210
Moim najwiekszym faworytem byl D260 ale spodobal mi sie takze Lenovo IdeaPad S10-3 ale tylko do wczoraj....
Na rynku pojawily sie ciekawe propozycje na platformie AMD (chodzi mi dokladnie o AMD Athlon II Neo K125 + ATi Mobility Radeon HD4225 i AMD Ontario C30 + MD Radeon HD6250M)
Co myslicie o AMD w netbookach ?
Na allegro znalazlem Toshiba mini NB550D
http://allegro.pl/toshiba-nb550d-10g...492776797.html
DELL Inspiron 1120 (M101Z)
http://allegro.pl/dell-inspiron-1120...502065524.html
Przyznam ze na pierwszy rzut oka te netbooki powalaja INTELa!
Myslac o zakupie zastanawiam sie jak sobie poradzi 1rdzeniowy K125 w XXI wieku (Win7 z 6GB RAMu) ?
Niestety nie znalazlem zadnych informacji o temperaturze tych ukladow jestem przyzwyczajony do ciszy na swoim C2D 2.4GHz

a z desktopowego doswiadczenia wiem ze AMD grzeje sie bardziej!
Tak sie sklada ze akurat w tego Della na K125 wrzuce swoj modem wwan
Co wybrac ?
Sprzet od Della wyglada ladnie, ma duzo lepsze parametry niz konkurencja na Intelu. Moge w nim uzywac modemu hsdpa, mam duzo ramu, hdmi, bt, kamerke, wieksza matryce o wiekszej rozdzielczosci

i grafike ktora odtworzy materialy HD na podlaczonym telewizorze LCD. Baaa nawet jakies gierki na tym pochodza!
Tylko czy warto pakowac sie w AMD Athlon II Neo K125 + ATi HD4225 ?
Doradzicie mi cos ?