Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.03.2011, 03:47   #451
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Z ciekawości wszedłem sobie na formularz rejestracyjny H. aby poczytać co oni tam chcą (wcześniej się tym nie interesowałem).
Trochę się zdziwiłem nieprofesjonalizmem - KLIK, znaczy się mam im wysłać jawnym tekstem (prawdopodobnie via $_POST[' '] z PHP)
w jednym formularzu online (brak SSL !!!) swoje wrażliwe dane osobowe ? nie wydaje mi się...

Więc poszukałem PDF'a bo myślę, może poleconego kiedyś wyślę, znowu mnie coś zaciekawiło.
Dlaczego TUTAJ chcą na mnie wymusić podanie numeru i serii dowodu osobistego (gwiazdka jako wymagane) skoro na dole znajduje się:
Cytat:
Dokument na podstawie, którego potwierdzono tożsamość (wypełnia Operator):
- Dowód osobisty
- Prawo jazdy
- Paszport
- Pełnomocnictwo (jeśli dotyczy)
- zgoda przedstawiciela ustawowego na udostępnienie danych przez osobę niepełnoletnią (jeśli dotyczy)
A ja chcę skorzystać z innej możliwości (prawo jazdy) i im numeru dowodu nie chcę podać bo jestem przekorny, i co ?
Formularz tego nie umożliwia !
A na dole małą czcionką:
Cytat:
Nieprawidłowe wypełnienie formularza uniemożliwi zarejestrowanie
danych Użytkownika oraz jego identyfikację na podstawie tych danych.
Powyżej przedstawiłem Wam totalny brak szacunku do naszych danych osobowych,
zupełny brak zabezpieczeń oraz sugerowanie/zmuszanie do wybrania opcji, które im pasują.

Zerknijcie jak to wygląda w Waszym przypadku (formularze, rejestracje SIM online itd.)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online