|
No dobrze, mam już zrobiony "obraz gry" w formacie *.iso stworzony przez program PowerIso, zajmuje on na dysku 4,37GB, wewnątrz obrazu znajdują się pliki:
1) CNF (folder)
2) DATA (folder)
3) EACN (folder)
4) MODULES (folder)
5) NETGUI (folder)
6) NETGUI_EU.ELF (plik)
7) SLES_548.67 (plik)
8) SYSTEM.CNF (plik)
Teraz by ów obraz konsola odpaliła musowo go spatchować. Używam do tego "ESRDiscPatcher", po udanym patchu obraz wygląda następująco:
1) AUDIO_TS (folder)
2) VIDEO_TS (folder)
Czy takowy obraz płyty jest już gotowy do wypalenia na płytę? Gdzieś na jakimś forum poświęconym właśnie FMCB wyczytałem, że do takowego spatchowanego już obrazu musowo dodać pliki *.CNF oraz *.ELF i ma to wyglądać następująco:
1) AUDIO_TS (folder)
2) VIDEO_TS (folder)
3) SYSTEM.CNF (plik)
4) cośtam.ELF (plik)
Plik SYSTEM.CNF tworze za pomocą "cnftool051", jednak w tym sprytnym programiku nie jest jeszcze możliwe utworzenie pliku *.ELF, w jaki sposób mam takowy utworzyć? Jeszcze niepokojące według mnie jest to, że po dodaniu do obrazu pliku SYSTEM.CNF waga obrazu drastycznie ulega zmniejszeniu, z 4,3GB na 560KB, może coś źle robię, może te dwa pliki (*.CNF ; *.ELF) są niepotrzebne, proszę o pomoc. Używam płyt Verbatim AZO DVD-R 16x, mam nagrywarkę HP DVD Writer 940d, będą to moje pierwsze wypalane kopie na PS2. Pozdrawiam
|